Държавата даде гаранция за световно по волейбол

“Изключително съм удовлетворен от срещата с премиера Бойко Борисов, обсъдихме кандидатурата на България и Италия за домакини на световното първенство през 2018 г. - обяви Ари Граса, президентът на Международната федерация по волейбол (ФИВБ). - Борисов ни даде гаранции, че може да организирате отличен шампионат. Виждам, че имате невероятна публика, невероятен отбор и четири нови зали. България отговаря на всички условия да се кандидатира за “Мондиал 2018“.


При премиера Граса бе придружаван от шефа на родната централа Данчо Лазаров и спортният министър Красен Кралев, който влезе и в ролята на преводач на брифинга с медиите. Гостът дари министър-председателя със сувенири на ФИВБ.


„Важно е и това, което виждам в „Арена Армеец“, ентусиазмът на публиката ме кара да се чувствам все едно съм в моята родина Бразилия - продължи босът на ФИВБ. - Правите красиви неща и трябва да ги покажете на света. Не става въпрос само за пари. Полша организира отлично последното световно, но трябва да се даде шанс и на други държави. В България хората са родени за спорт, още като състезател помня, че имахте отличен отбор.“

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Спорт