Приятел на полицая, застрелял мигрант: Не е агресивен човек (Видео)

"Вълкан е в гранична полиция от създаването на Районното управление в Средец. Той е стар и опитен полицай. Спокоен човек е, не е агресивен. Познавам семейството му. Това са едни добри хора", заяви приятел на граничния полицай Вълкан Хамбарлиев, произвел фаталния изстрел в четвъртък вечерта, предаде Нова телевизия.

"Мисля, че това не са бежанци", заяви той.

На въпроса какво мисли за версията с рикоширалия куршум, той отговори: "Инцидентът е станал в тъмната част на деня. Вълкан няма как да знае какво има над него".

Трима гранични полицаи засякоха група от 54 имигранти на 20 км от гранцата. Според МВР те били агресивни. Един от полицаите произвел предупредителен изстрел. Куршумът обаче рикоширал, твърдят полицаите, и повалил един от имигрантите. Малко по-късно той починал.

По непотвърдена информация, убитият е на 56 години. Смята се, че той е бил водач на групата.

По думите на главния секретар на МВР - групата на афганистанските мигранти била хомогенна. Състояла се от агресивни момчета със спортни тела. 54 мигранти срещу патрул от трима граничари. Главният секретар на МВР разказа още, че подчинените му били принудени да стрелят , за да респектират тълпата. За нещастие, първият изстрел се оказал и фатален за едно от момчетата със здрави спортни тела.

Стрелбата става под моста на пътя Средец-Бургас. От МВР твърдят, че групата афганистански мигранти била агресивна, но не и въоръжена. Оказала съпротива.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Новини