Чавдар Златев е новият Член на УС на Fibank

Общо 37 години затвор за обвинените в убийството на Николай Радев от Дупница

Общинските съвети без лекари и юристи Декларации за несъвместимост ще се подават след следващите местни избори

Община Елена получи дарение от Швейцария за доброволното формирование

Таня Андреева: Скандалите в здравеопазването между министрите и управителите на НЗОК са по-скоро традиция, отколкото изключение

Мошеник отнесе глоба от €208 000 в Мюнхен

Четворен ръст на морбили в Европа И България е в тревожната статистика на СЗО

Десетки убити и ранени граждани на Русия и ОНД при сражение в Сирия

Столичната община съветва гражданите какво да правят при терористичен акт При взрив в метрото лягайте на пода, инструктират от "Московска 33"

Мароканецът, задържан у нас за тероризъм, ще остане 90 дни в ареста

Лавров заяви, че ситуацията в Африн може да се реши чрез пряк диалог между Дамаск и Анкара

Спасителите на Преслав с екипировка от Швейцария

Адвокатите на Йоан Матев искат да бъде преместен в Софийския затвор Съдът даде ход на делото за убийството на Георги Игнатов

Григор дал 14 проби миналата година

Съдът отказа да освоби предсрочно братоубиец

В Пазарджик започна почистването на речното корито на Марица от обрасли дървета

Започна изрязването на обраслите дървета и храсти в коритото на река Марица в Пазарджик. Почистването е в изпълнение на ежегодните планови дейности в коритото на Марица в урбанизираната територия, съобщиха от местната администрация. До момента е премахната растителността – дървета и храсти, в районите около двата моста. Почистването се извършва от служители на Бюджетно мероприятие “Стопанисване, управление, общински пазари и комунални дейности“. Ангажирани са 14 работници, а отстранената дървесина ще бъде разпределена между социалнослаби семейства, които не са получили помощи за отопление.

Дейностите по прочистването се извършват превантивно с цел избягване на кризисни ситуации през есенно-зимния сезон. Това са предварително планирани дейности, съобщи на пресконференция досегашният кмет и кандидат за нов мандат Тодор Попов.

Община Пазарджик е поискала разрешение от Басейнова дирекция за почистване и на района около моста „Атлантик”.

Бреговете на Марица край Пазарджик са високи, каменни и изнасянето на отрязаните дървета изисква специализирана техника. Избуялата растителност обаче трябва периодично да се отстранява, тъй като би могла при проливен дъжд и покачване на нивото на водата да причини наводнения, заяви Тодор Попов.

Пазарджик помни последствията от наводнението през 2005 година, когато именно отскубнали се от силната вода дървета прекършиха пешеходния мост при остров „Свобода“, възстановяването на който впоследствие струваше на общината 221 хиляди лева. Мостът свързва града с острова, който се образува в реката при разделянето ѝ на два ръкава. Островът е често посещаван, тъй като е най-големият парк в Пазарджик и е любимо място за спорт и отдих на много пазарджиклии.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете