Момиченца на 2 и 5 години са изнасилени в Делхи

Момиченца на 2 и 5 години бяха изнасилени в индийската столица Делхи, съобщиха световните агенции, позовавайки се на местната полиция.

По-малкото дете било отвлечено от двама мъже в западната част на Делхи снощи по време на религиозна церемония. То било изнасилено и после оставено в парк до дома му. Роднини на жертвата я открили кървяща и в безсъзнание в парка 3 часа по-късно.

Още няма арестувани във връзка със случая, но АФП съобщи, че полицията извършва операция за откриването на извършителите.

Полицията арестува трима души, заподозрени за групово изнасилване на 5-годишно момиче в източната част на Делхи вчера. Детето било подмамено в дома на един съсед. След като било открито с разкъсани дрехи и окървавено, момичето казало на хора от квартала, че е било изнасилено.

Местни жители влезли в къщата и заловили изнасилвачите, които били предадени на полицията.

И двете деца са били приети в болница, докторите определят състоянието им като стабилно, съобщава ДПА.

Бруталните нападения бяха извършени седмица след изнасилването и изтезаването на 4-годишно момиче в Делхи. Те предизвикаха нова вълна от възмущение в града.

През 2014 г. в Индия са били регистрирани 36 735 изнасилвания. От тях 2096 са извършени в столицата, показва националното бюро за криминална статистика.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Свят