На 4 април 2020 да почерпят

Нови занимания за Рибите, Лъвовете могат да получат заем – Дневният хороскоп на Алена

Вирус и вирусолог

Министър Захариева: Планът „Маршал“ ще бъде следващият европейски бюджет

Хората под 20 години със забрана да излизат по улиците в 30 турски града

Кристалина Геориева: Намираме се в период на рецесия, много по-лоша от световната икономическа криза

Парламентът прие актуализацията на бюджета на първо четене

Депутатите удължиха извънредното положение до 13 май

ЕС затворен за света и след Великден

Лекари от ВМА: Не сме почивали от края на февруари

Почина певецът, изпял „Ain’t No Sunshine“

Сексът ни дава сили срещу COVID-19

Обявиха договора за производство на самолетите F-16 Block 70

„Труд Уикенд“ – един вестник за два дни

Гешев за данните за манипулиране разпределението на дела: Ако е истина, това ще е коронавирус в съдебната система

Михаил Миков: Лявото става модерно

„Това, че обиколих много населени места през кампанията ми дава много добра представа за това какви са проблемите на хората в тях. Тук, в Русе, по време на мандата на кандидата ни за кмет Божидар Йотов започна строителството на спортната зала, на чието откриване се натрупаха да режат лентата и премиерът, и местният олигарх Бобоков, въпреки че финансирането за строежа на залата беше отпуснато от правителството на Пламен Орешарски“. Това каза в ефра на Канал 3 председателят на НС на БСП Михаил Миков.

Той обясни, че БСП е в добро състояние преди изборите и добави, че днес в Търговище и в Исперих е видял значително подмладяване на състава на съветническите листи. Лидерът на левицата бе категоричен, че е очевидно, че лявото става модерно и това ще проличи от изборните резултати.

Михаил Миков добави, че през изминалата година е имало много белези на дясна политика в управлението. „Като тръгнем от увеличението на данъците на хората с минимална работна заплата с 10%, средства от оскъдния бюджет за образование се насочват към частни училища и стигнем до здравеопазването. Върпеки, че хората си плащат здравните вноски, но не попадат към групата на социално значимите заболявания, ще се наложи да плащат за лечението или да чакат“, припомни председателят на БСП.

Той заяви, че това е политика, която се прави от партиите, участващи в управляващата коалиция. Миков обясни, че БСП предлага реални политичеки алтернативи, защото на хората им е омръзнало в най-бедната страна от ЕС да се прокарва най-дясната политика. Квалифицираните работници напускат страната и се оказва, че дясната политика не убива само бизнеса, но и цяла България“, категоричен бе Миков.

Лидерът на левицата каза още, че най-важното за БСП е да се бори за интересите на хората. Той обясни, че преди да се увеличава бюджетът за отбраната, трябва да се каже колко пари ще се отделят за учителите. „Не е ясно и защо няма да се увеличат помощите за раждане и майчинство, след като сме изправени пред демографска катастрофа“, добави Михаил Миков. Той каза, че това са част от големите въпроси, които интересуват хората, а не кой с кого ще се договори, за да бъде във властта. „Същото се отнася и тук, в Русе, нашите кандидати излизат с ясна платформа, за да работят за русенци, а не да се договарят за това как ще се договарят обществените поръчки“, завърши председателят на БСП.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.