„Червен“ следобед пред парламента

Около 4 хиляди фенове на ЦСКА направиха „червен“ ден на жълтите павета пред парламента. В мирен митинг те скандираха нецензурно най-вече против министър-председателя Бойко Борисов. Исканията на феновете са на ЦСКА да бъдат предоставени от държавата базите на клуба и да има справедливост за 31-кратните шампиони. Под такава те разбират позволяване на новия ФК ЦСКА АД да продължи като наследник на стария фалирал клуб.

Полицаите по маршрута на шествието бяха почти колкото „червените“ шалчета. Дронове кръжаха в небето над агитката. От своя страна запалянковците спазиха всички условия на общината. Митингът тръгна точно в 16 часа от езерото „Ариана“ и напусна площада пред парламента в 16,45 ч. Ексцесии през това време нямаше. И трудно можеше да има. Пред сградата на парламента пазиха три кордона тежко въоръжени жандармеристи. А между протестиращите имаше дори невръстни бебета, облечени в екипчета на „червения“ тим.

Шествието водиха треньорите на футболния и волейболния ЦСКА, заедно с деца от школата. От импровизираната трибуна на Паметника на Цар Освободител изпълнителният директор Пламен Марков рече: „Съдбата на клуба е в ръцете на изпълкома и президента на БФС!“

В плакатите пред парламента се призоваваше Борислав Михайлов да бъде подгонен от прокуратурата, а бившият собственик Александър Томов да влезе в затвора. Певицата Йорданка Христова изпя химна „Сърца червени“, а след него последва и „Мила Родино“.

След края на митинга полицаите се изнесоха към сградата на БФС, защото имаше призиви да бъде атакувана като през 2013-а. Органите на реда спряха дори движението по ул. „Иван Асен II”, за да не се стигне до ексцесии. За повече от час не минаваха автомобили и през Орлов мост. Призивите на ръководството на ЦСКА бе чуто до последната дума - нямаше нито бомбички, нито ексцесии, нито бой.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Футбол БГ