Министър Димитров предупреди кметовете да не се оскъпяват проекти за рекултивация на депа

Преизбраха инж. Даниел Панов за председател на Управителния съвет на НСОРБ Акцент в преговорите с МРРБ остава продължаването на Националната програма за енергийна ефективност

Мария Шарапова обяви края на кариерата си

Министър Димитров предупреди кметовете да не се оскъпяват проекти за рекултивация на депа

14 дни изолация за блокираните туристи, сред които и българско семейство, в хотела в Тенерифе Четирима се вече заразените с коронавирус

Президентът Радев: България е сред първите държави, установили дипломатически отношения с Кипър

Китайци раздават маски на българи, проверяващи кораба им в Бургас

9 варненци са в болница, изследват ги за коронавирус

Партията „Има такъв народ“ на Слави Трифонов подава в петък документи за регистрация в съда

Трима търговци на млечни продукти на съд за данъчни измами, ощетили бюджета с близо 1,2 млн. лв.

Самоуби се бивш шеф на ВиК „Йовковци“ във Велико Търново Никола Русев бе подсъдим за безстопанственост за над 800 000 лева

БЧК няма запас от защитни маски Закон трябва да защити доброволците от уволнение, призова акад. Христо Григоров

Доклад на ЕК: България постига важен напредък в укрепването на финансовия сектор Структурни реформи и допълнителни инвестиции са необходими за повишаване на производителността, съветват от Брюксел

Взеха проба за коронавирус на ученик от Хасково след завръщане от лагер

Засякоха мъртво пиян шофьор без книжка

Протестна нота от Русия заради „Лукойл” (ОБЗОР)

Проверките свалили цената на горивото

Премиерът Бойко Борисов: Едно е историята, друго са сметките

Русия е изпратила протестна нота заради започналите проверки на петролната компания “Лукойл”, съобщи вчера премиерът Бойко Борисов. “Когато направят нещо добро като завода, инвестициите си в Бургас, лично отивам, поздравявам ги. Когато проверяваме и търсим максимално доброто за потребителя – качествено и евтино гориво, никой не може да се сърди за това и да ни упрекне”, обясни Борисов. Той допълни, че се проверяват и “Шел”, и ОMV, но заради тях не били получени ноти.

Според него е факт, че откакто са започнали проверките, цената на горивото е намаляла. “В качеството вече също има доста голямо подобрение”, добави премиерът.

“Народът иска евтино гориво, поне каквато е себестойността му, както и да е качествено, и като изразител на тази воля сме длъжни да направим всичко необходимо и го правим”, каза още премиерът.

С усмивка на лице Борисов припомни, че медиите го упреквали, че е приятел с директора на “Лукойл” Валентин Златев. “Животът показва, че просто сме принципни, за добро и за лошо”, заяви Борисов.

“Многократно съм казвал, че руската дипломация е изключителна. В момента вероятно външният министър Лавров е най-добрият дипломат в света. Използват всеки един случай да създават внушения. Ние няма да се поддадем на тях, тъй като винаги съм знаел, че както и православната ни църква, и народът обича руския народ, както и самият аз. Но едното е история, памет, признателност, другото е сметки”, отсече премиерът след освещаването на новия столичен храм “Рождество Христово” в жк “Младост”.

Заради изказване на българския премиер пред американския бизнес преди седмица за спрените руски енергийни проекти Лавров заяви, че “българският министър-председател трябва да се срамува пред избирателите си заради твърденията си, че е спрял съвместните с Русия енергийни проекти в интерес на САЩ”. “Когато е факт, че ни продават най-скъпия газ от десетилетия наред, не можем да сме доволни от тях и търсим диверсификация, по-добри цени. Ако за това ме упрекват, имат основание”, каза вчера Борисов.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.