Франс Тимерманс: България и Румъния не вървят в пакет при мониторинга

Перник се побратими с предградие в Чикаго

Бурен вятър спря фериботни връзки в Гърция

Ето къде ще вали сняг в неделя

Франкофония на Киномания Ноемврийски изкушения за ценители на седмото изкуство

Отбелязваме Световния ден за възпоминание на жертвите от пътнотранспортни произшествия

Министър Кралев: Започваме срещите за кандидатурата за Мондиал 2030

Поли Генова празнува с гаджето на Бали Половинката й е филипинец, двамата са заедно повече от година

Зорница Русинова: Надявам се с приемането на Закона за хората с увреждания протестите да спрат

Над 120 хиляди протестират във Франция, има и задържани

36 цивилни, сред които 17 деца, са загинали при удари на международната коалиция срещу ИДИЛ в Сирия 

Наградиха победителите в два конкурса на Ротари клуб-Велико Търново

АПИ с призив: Тръгвайте на път с автомобили, подготвени за зимни условия

Корнелия Нинова: Оставката на Валери Симеонов е закъсняла и неискрена

Изгониха за 18 месеца от семейното жилище син, тормозил майка си Мъжът влетял пиян в стаята, заплашил жената с пистолет, че ще я убия и стрелял в пода

Чавдар Трифонов: Няма да позволя чужди интереси в задния двор на Варна

Два общински фонда ще вдигат местната икономика на крака, обеща кандидатът за кмет

Моята варненска позиция е, че няма да позволя на чужди интереси да навлизат през задния двор на града ни, заявява кандидатът за кмет на Варна, издигнат от МК “Реформатори и патриоти – Решението за Варна” Чавдар Трифонов.

Според него грях на досегашното управление и на Общинския съвет от миналия мандат е продажбата на най-красивата плажна ивица на Варна – “Паша дере”, за да се задоволят крупни интереси. Благодарение на международната ситуация варненци все още са спасени от проекта “Южен поток”, който буквално минава през дворовете им. Не ме интересува срещат ли се европейското право и желанията на Русия, за мен е важен интересът на моите съграждани, заяви Чавдар Трифонов.

Кандидатът на реформаторите и патриотите е категоричен, че адмнистрацията на Варна трябва да надскочи показните проекти и да се фокусира върху резултатните инвестиции, тези, които носят добавена стойност, каквато е и тенденцията в Европа. Това са критерии заложени в плана “Юнкер” и аз смятам, че Варна трябва да започне да работи в тази посока. Моят екип има готовност да стартира с няколко сериозни мерки за оттласкване на местната икономика и ускоряването на процесите на развитие на града. На първо място е създаването на два фонда с общинско участие. Първият е Фонд за подкрепа на стартиращи предприятия. С предимство ще се ползват тези, които работят в сферата на високите технологии, компаниите, които ще спомогнат за развитието на интелигентната икономика. Вторият фонд ще е за подкрепа на малкия и средния бизнес в посока подпомагане за кандидатстване по плана “Юнкер” за създаването на морски клъстър и развитие на морския бизнес като цяло, обяснява Чавдар Трифонов.

Три са основните проекти, с които екипът на Трифонов смята да върне Варна на картата на Европа. Първият от тях е Големият пътен проект, с който ще бъде изведен автомобилният трафик от центъра на града. За целта трябва спешно да бъде реанимирано продължението на проекта за пробива “Левски” и изграждането на околовръстен път, който да не позволява на трафика от Западна България към Северното Черноморие и от Румъния към Южното Черноморие да преминава през града.

Вторият голям проект е за енергийна ефективност, но не само санирането на сгради, а включването на обществените в него. И третият – изграждането на технологичен парк.

Светослав Малинов, евродепутат: Варна трябва да има нов кмет и това е Чавдар Трифонов

Аз и Реформаторският блок сме доказателството, че нищо не е предрешено. Целият смисъл на лошите практики в предизборната кампания, с които атакуваха и кандидата на МК “Реформатори и патриоти – Решението за Варна” Чавдар Трифонов, целят едно – демотивиране на гражданите да гласуват, внушавайки им, че всичко е предрешено и техният глас няма смисъл. Това не е така. Важно е да се упорства и да не се отказваме. Не може да се предреши нещо, ако всички честни и качествени хора излязат да гласуват.
Чавдар Трифонов притежава всичко необходимо да реализира качествена промяна в развитието на Варна. Защото за нещастие показателите на Варна драстично се влошават и започват да достигат до тези на най-проблемния район и за Европа – Северозападна България.
Виждал съм как кмет с характеристиките на Чавдар Трифонов е в състояние да обърне нещата и да превърне един град в пример за успешно прилагане на нови методи и интелигентно инвестирани европейски средства и това е кметът на Бургас. Аз съм убеден, че с качества и въображение Чавдар Трифонов може да обърне негативната тенденция и да помогне на Варна да заеме подобаващото се място в челните редици на най-успешните европейски градове.
Градовете, които се еманципираха от старите политически обвързаности и избраха нови кметове, дръпнаха рязко напред. Чавдар може да бъде такъв кмет и аз подкрепям него и листата на реформаторите и патриотите във Варна безрезервно.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.