Прокуратурата: Няма кадри с насилие в телефоните на имигрантите, задържани край Средец

Няма открити снимки и видеозаписи на сцени на насилие в телефоните на незаконните имигранти, задържани в района на град Средец на 15 октомври.

9 следователи и двама прокурори от Окръжна прокуратура-Бургас извършват интензивни следствени действия, съобщиха от пресцентъра на прокуратурата.

Под ръководството на Окръжна прокуратура - Бургас се провежда разследване на инцидента на 15 октомври в района на град Средец, при който, при задържане на група от чужди граждани, единият от тях бе прострелян от рикоширал куршум.

До настоящия момент са извършени три огледа на местопроизшествие.

По-рано излезе неофициална информация, че афганистанците разказвали, че загиналият 56-годишен мъж е техен водач. В раницата му били намерени два мобилни телефона, в които имало клипове и снимки с насилие. И в други апарати на мъже от групата се виждали подобни сцени.

В качеството на свидетел е разпитан Вълкан Хамбарлиев - полицейски служител на "Гранична полиция“. Като свидетели са разпитани и неговите колеги - двама полицейски служители, присъствали на инцидента. Пред 7 съдии от Окръжния съд в Бургас следователи са разпитали като свидетели 47 чужди граждани.

Назначена е съдебно-медицинска експертиза за установяване причините за смъртта на чуждия гражданин. Назначена е балистична експертиза, дактилоскопна експертиза, техническа експертиза и две физикохимически експертизи.

Заключенията на назначените експертизи до настоящия момент не са изготвени.
Липсват данни и доказателства за наличие на снимки и видеозаписи на сцени на насилие в телефони, държани от незаконните емигранти.

Към доказателствата по делото са приобщени два телефона. При извършения външен оглед на телефоните е установено, че единият от тях няма камера. Установяването на наличните в телефоните контакти, съобщения, клипове и др. се осъществява чрез техническа експертиза.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право