Доналд Тръмп е поискал изготвянето на доклад относно възможните нарушения на договор от страна на Русия

Кралица Елизабет Втора за пръв път присъства на Лондонската седмица на модата

Уърлпул изтегля над 310 000 потенциално опасни електрически кани

Ден за тричане Премиера на сборник пиеси от Емил Атанасов

Десетки българи са завлечени с пари от интернет измамник във Великобритания

Парфюмите и шампоаните замърсяват атмосферата повече от автомобилите

Вижте акцентите от броя на “Труд” в сряда, 21 февруари 2018

Шофьори без книжка излизат на пътя Разрешават на кандидат-водачите да карат с придружител

Израел ни предлага ракети spike (шип) Противотанковите средства на държавната военна компания RAFAEL са без конкуренция в света

Проф. Плочев: Не знам кой ми е началникът, не се чувствам виновен

Пенсионен фонд на Европарламента е на червено Регистрираният дефицит е от 326 млн. евро, има риск да се наложи данъкоплатците да го покрият

Мъж се барикадира в къща в тополовградското село Орешник

В Южна Франция бяха арестувани трима души, заподозрени в съучастие в атентатите в Каталуния през август 2017 г.

Вижте какво ще решава Министерският съвет утре, 21 февруари 2018 г.

Цветан Цветанов: С „Обединени патриоти“ сме единодушни за оставката на Валери Жаблянов

Фотографка заснема тайно срещите си с 54 женени мъже: Изневярата е банална и евтина

Британска фотографка се среща с 54 женени мъже и ги заснема тайно на техните срещи. 

Документалистката Наташа Каруана прави впечатляващия арт експеримент „Жененият мъж“ в рамките на 9 месеца, съобщава University of the Creative Arts.

Уговарянето на срещите става чрез различни сайтове за запознанства и Наташа се среща с женените мъже над 80 пъти на различни места в Лондон. „Прелюбодейците“ не знаят, че тя снима и документира времето си с тях.

Проектът „Жененият мъж “ на Каруана излиза във Великобритания като сборник от фотографии. Лицата на мъжете не се виждат, те остават извън фокуса или са затъмнени.

Вижда се само ръка в синя риза, ръка без халка, телефон. Арт проектът на Наташа Каруана има за цел да свали „романтичната и фантастична“ представа за изневярата и сладостта от тайните срещи далеч от половинката. Чрез фотографиите си Наташа показва реалността зад аферите – евтини места за среща, полупразни чаши бира, мръсни плотове и банална ситуация.

„Мъжете седяха срещу мен и не подозираха, че аз съм човек на изкуството, който всъщност работи по проект за изневярата и етиката в отношенията между хората. Може да се каже, че аз ги мамех, докато те мамеха съпругите си. Играеха се две роли“, споделя Наташа Каруана.

Идеята за този проект хрумнал на Наташа, докато чака пред зъболекарския кабинет.

Четейки едно списание, тя попада на история за жена, чиято работа е да бъде любовница на женени мъже. В статията се представяло и сайт, в който се предлагат подобни услуги за женени мъже – „афера на един клик разстояние“. В подобен сайт Наташа започва да уговаря срещите за своя арт проект.

„В един момент загубих представа дали това е проект, защото започнах да градя нещо като отношения с тези мъже. Имах случай, когато на трета среща мъжът ме сграбчи и понечи да ме целуне, но аз не исках физически контакт. Той тогава каза, че не плаща 250 паунда на месец, за да има само профил в сайта “. Тогава реших да се срещам с тези мъже само веднъж“, споделя Наташа.

Най-изненадващо за Карауна е това, че на срещите мъжете говорят основно за техните съпруги. „В повечето случаи се чувствах като брачен консултант”. Фотографката споделя, че преди да започне проекта, тя възприема изневярата като чисто сексуален акт.

Впоследствие обаче разбира, че за повечето мъже изневерите са емоционално преживяване и нещото, което ги тласка в тази посока, са самотата и скуката. „Учуди ме фактът, че според тях основната връзка в семейството им е между майката и детето, а те се чувстват като резервна част.”

Изводът, който Наташа прави, е че комуникацията между една двойка е най-съществената част за стабилни взаимоотношения.

Веднага след „Жененият мъж” Каруана се насочва към друг интересен проект. Тя издирва женени двойки, които са преживели и превъзмогнали изневярата и са останали заедно.               

Документалният фотограф Наташа Каруана е лектор в специалност „Фотография“ към Университета за кретивни изкуства във Фарнхам, Великобритания. Можете да разгледате проектите й на личния й сайт.

                                                                                                                                                                                                                                                                                               

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете