Борисов: Надявам се да е случайно, че разпитът ми и делото се случват преди изборите

Надявам се да е случайно, че разпитът и делото се случват преди изборите. Това каза пред журналисти премиерът Бойко Борисов, след като даде показания по сигнал на „Протестна мрежа“ във връзка с прелитането на руски самолет над територията на страната, предаде "Фокус".

Премиерът припомни, че делото в Районния съд е било за фалшифициран негов подпис.

"Категорично не е мой. Аз съм дал сигнала до Прокуратурата", подчерта Борисов.
Той изрази надежда, че разпитът и делото преди местните избори са случайност и коментира: "Не мога да упрекна прокурорът, че като има сигнал, ме е извикал да си изясни нещата. Не само мен, но и други военни са викали. Като руските самолети не са минали, какво предателство съм извършил?".

Във връзка с двете дела, заведени срещу премиера във връзка с използване на правителствения самолет, както и военни самолети неправомерно премиерът Борисов коментира: "И тогава ме разпитваха и доказахме своята невинност. Спомням си по едното дело за самолетите беше много интересно, защото в "Гугъл" като напишеш датата и къде е бил Борисов, веднага излиза. Нито един полет, нито един пътник, нито едно нещо нямаше, което да бъде уязвимо, така че не съм имал ни най-малко притеснения".

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Новини