Премиерът на Австралия отпразнува падането от власт с див купон

Падането от власт на австралийския премиер Тони Абът беше отбелязано от поддръжниците му с див купон в неговия кабинет, приключил с това, че министри са се отнесли като сувенири парчета от разбита мраморна маса, съобщава The Times , позовавайки се на разследването.

Масичката от италиански мрамор е оцеляла без драскотина близо три десетилетия в кабинета – оцелявайки след често шумните партита по време на премиера Боб Хоуки в началото на 90-те и по-късно легендарния темперамент на лейбъриста Кевин Ръд, когото Абът смени на поста през 2013 г. но не е успяла да издържи на партито в нощта на 14 септември, когато Майкъл Търнбъл измести Абът като лидер на консерваторите.

Служители на австралийския парламент заявяват, че чистачките открили в кабинетите на министрите парчета от мраморната маса от кабинета на премиера. Абът е заявил, че ще заплати стойността на масата, която се равнява на 590 щатски долара.

Тони Абът бе премиер на Австралия от септември 2013 г. до септември 2015 г. Той бе принуден да подаде оставка, след като изгуби изборите от лидер на Либералната партия от своя съперник Малкълм Търнбул.

Коментари

Задължително поле