Пощите поемат разпространението на вестници от 1 март

В Благоевград се презапасяват с лекарства и храни заради коронавируса

Правителството се отказа от покупката на нов самолет

Българският консул в Милано: Паниката намаля, все по-малко хора са с маски по улиците

800 000 лв. дава МОН за площадки за безопасност на движението в училища и детски градини

Ако изборите бяха днес: ГЕРБ – 35,2%, БСП – 24%, ДПС – 10,5% Партията на Слави Трифонов остава под чертата

Деница Сачева: Хората не бива сами да решават да излязат в болничен заради коронавируса

Петя Аврамова: Тол системата обхваща 3115 км от републиканската пътна мрежа

Гърците изпразниха рафтовете в супермаркетите заради коронавируса (СНИМКИ)

Жители на пловдивски села протестират срещу кариерата за добив на инертни материали

От 0 до 100 км/ч за 1,9 секунди Czinger 21C е хибриден хиперавтомобил с мощност 1250 к.с.

Премиерът за коронавируса: Притеснено ми е при епидемия колко ще издържи НОИ, ще струва много пари

Агресивен шофьор пребил търновец на пътя Екшънът се разиграл на трасето София-Варна край разклона за Стражица

Председателят на Асоциацията на собствениците на аптеки: Има дефицит на лекарства за грип

Борисов: Днес ще извадим от обхвата на тол системата 115 км пътища на територията на Столична община и Община Варна

Росица Кирова, кандидат за кмет на Видин: „Трябва ни цялата енергия на видинчани, за да променим живота си“

„Нямам силни футболни пристрастия, но съм страхотен фен. Фен съм на Видин“. С тези думи се обърна кандидатът за кмет на община Видин Росица Кирова към своите съграждани, изпълнили до краен предел Спортната зала в областния град.
Залата се оказа тясна за множеството желаещи да се срещнат с мощния екип на коалиция „Единни за промяна“ и се насладят заедно с тях на наградената с „Икар“ пиеса на Елин Рахнев „Фенове“. Минути преди старта на театралната постановка, г-жа Кирова обаче изненада своите колеги и съмишленици от листата на „Единни за промяна“, които неподозиращи какво им е спретнал водачът-кандидат за кмет се наложи да излязат на сцената, бурно окуражени с аплодисменти от залата. Така още преди веселата част с актьорите Валентин Танев и Христо Гърбов, Росица Кирова развесели публиката, представяйки с приятна доза хумор един по един силните мъже и жени от „Единни за промяна“, отбор от хора застанали с имената, авторитета и уменията си зад единствената дама кандидат за кмет на Видин, която не скри, че се гордее с тях.
„Това са хората, които повече от 20 дни обикалят квартали и села, за да се срещнат с хората и разберат какви са проблемите на Видин и да видят нещата през очите на човек, който трябва да поеме голямата отговорност за това, което ще се случи през следващите 4 години. Защото само когато видиш лице в лице хората и ги погледнеш в очите можеш да разбереш има ли смисъл да им обещаеш нещо неизпълнимо или трябва да запазиш уважението, което срещаш и да им кажеш онова, което можеш реално да направиш. Това, което очакват хората и това, което ние можем да направим през следващите 4 години. И като казвам ние, имам предвид всички ние“, обърна се Росица Кирова към множеството видинчани.
„Промяната, която ще настъпи и която всички желаем може да стане единствено и само със съвместните усилия на всички жители на Видин. Трябва ни пълна мобилизация. Трябва да спрем да бъдем безразлични. Трябва всеки един от нас, всеки един от вас, ясно и категорично да заяви своята воля за промяна както днес, така и на 25 октомври, а и след това. Иначе е просто невъзможно. Който и да е кмет на Видин няма да може да промени града, ако ние не променим нещо чрез себе си. Ако не си протегнем ръце и ако не сме убедени, че искаме да живеем различно. Затова съм убедена, че това, което ни трябва е цялата енергия на всички, както във Видин, така и във всяко едно населено място от общината. Във всеки препълнен салон, по всяка една улица, където срещнахме хора, тези които искат, в които има останал живот. И онези, които трябва да събудим“, призова Росица Кирова.
Кандидатът за кмет на Видин подчерта, че само онзи, който може да се надсмее над собствените си недостатъци има силата да ги преодолее и превъзмогне. „Ние имаме недостатъци, защото сме хора. Не сме картонени кукли, не сме бездушни, ние сме човешките същества. Нека да преодолеем онези недостатъци, които ни пречат да продължим напред в своя роден Видин. Да го превърнем в хубаво място за живеене. Различният град в България. Убедена съм, че със съвместни усилия това ще стане“, каза още Кирова.
С взрив от аплодисменти бе посрещната и една от гордостите за видинчани – младата и изключително талантлива спортистка от спортен клуб по борба, самбо и джудо Цветелина Цветанова. „Преди десетина години, когато моите деца започнаха училище в ОУ „Иван Вазов“, участвах в родителско настоятелство. Така се запознах с едно момиченце. Тя беше дребничка на ръст, но с изключителна твърдост в лицето. Човек, който като го погледнеш още от малък ти е ясно, че ще постигне нещо, защото има характер. Тя покори 4 световни върхове. И тези върхове са донесли 4 световни титли на България. Това е Цветелина Цветанова“, заяви с гордост Кирова, пожелавайки успех на младият спортен талант, който само след два дни ще представи Родината на поредния световен шампионат по джудо в Абу Даби. Натам, към Обединените арабски емирства, Цветелина ще отнесе и подарък от „Единни за промяна“ за друг техен приятел – млада видинчанка, която отскоро живее и работи в далечната страна. „Ще предам подаръка и ще ви подкрепяме оттам. Всички заедно“, възкликна шампионката Цветелина, която си пожела да представи достойно родния си град и страната в спортната надпреварата.
„Тази световна шампионка израсна пред очите ми. Изключително съм щастлива, че живота ни срещна и съм имала възможност, когато съм могла, да й подам ръка. Цвети е станала страхотен човек благодарение на труда и упоритостта на един почетен гражданин на Видин. Човекът, който я формира като личност и спортист“, каза още единствената дама кандидат за кмет, която призова на сцената треньорът Пламен Петров.
„Не съм виждал толкова много хора в тази зала. Явно видинчани жадуват вече за промяна. Преди 2 седмици навърших 60 г. и животът ми мина във Видин, в който искам нещо хубаво да се случи. Сигурен съм, че това ще стане с Росица Кирова и Гражданско обединение „Единни за промяна“, заяви Пламен Петров.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.