Доналд Тръмп е поискал изготвянето на доклад относно възможните нарушения на договор от страна на Русия

Кралица Елизабет Втора за пръв път присъства на Лондонската седмица на модата

Уърлпул изтегля над 310 000 потенциално опасни електрически кани

Ден за тричане Премиера на сборник пиеси от Емил Атанасов

Десетки българи са завлечени с пари от интернет измамник във Великобритания

Парфюмите и шампоаните замърсяват атмосферата повече от автомобилите

Вижте акцентите от броя на “Труд” в сряда, 21 февруари 2018

Шофьори без книжка излизат на пътя Разрешават на кандидат-водачите да карат с придружител

Израел ни предлага ракети spike (шип) Противотанковите средства на държавната военна компания RAFAEL са без конкуренция в света

Проф. Плочев: Не знам кой ми е началникът, не се чувствам виновен

Пенсионен фонд на Европарламента е на червено Регистрираният дефицит е от 326 млн. евро, има риск да се наложи данъкоплатците да го покрият

Мъж се барикадира в къща в тополовградското село Орешник

В Южна Франция бяха арестувани трима души, заподозрени в съучастие в атентатите в Каталуния през август 2017 г.

Вижте какво ще решава Министерският съвет утре, 21 февруари 2018 г.

Цветан Цветанов: С „Обединени патриоти“ сме единодушни за оставката на Валери Жаблянов

Над 7000 са изчезнали в “несъществуващ” затвор в Чикаго

Американската полиция е накарала да „изчезнат“ повече от 7 хиляди души в несъществуващ по документи затвор в Чикаго. Той е използван за незаконни разпити, като вкарваните там хора са два пъти повече, отколкото сочат предишни доклади, пише “Гардиън”, цитиран от “Фокус”.

От август 2004 до юни 2015 година, в съоръжението са вкарани повече от 6 хиляди чернокожи, като само на 68 от задържаните е позволен достъп до адвокат или контакт с обществото, показват вътрешните полицейски документи, до които вестникът си е осигурил достъп.

Новите разкрития рисуват една по-детайлна картина на истината за площад „Хоман“, секретно съоръжение, което полицията в Чикаго официално описва като затвор за наркомани с лек режим, а кмета на града посочва, че „полицията следва всички правила“.

Според анализ на данните, предоставени на “Гардиън” през септември, полицията е позволила на адвокатите достъп до „Хоман“ само в 0,94 % от 7 185 записани ареста за период от 11 години. Двадесет и двама души са заявили пред вестника, че чикагската полиция ги е държала там за часове и дори дни. Те са описали натиск от полицаите да станат информатори, и всички, освен двама души – и двамата бели – са заявили, че полицията им е отказала обаждане по телефона, за да информират роднини или адвокат къде се намират.

В същото време стана ясно, че петдесет и един полицаи са били убити от престъпници при изпълнение на служебния им дълг в САЩ през миналата 2014 година, като общият брой на загубилите живота си по време на дежурство служители на закона е 96. Това съобщава AFP, като се позовава на данни на американското Федерално бюро за разследване (FBI).

Броят наумишлено убитите полицаи е много по-висок от по-миналата 2013-а, когато убийствата са били 27. Той все пак е по-нисък от 56-те полицаи, убити през 2010 година, и 55-те, убити през 2005-а.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете