На 6 април 2020 да почерпят

Девите да овладеят емоцията си, Скорпионите да не се поддават на ласкателствата – Дневният хороскоп на Алена

Иде бум на малоумни самоделни прически COVID-19 сам признал всичко пред руските учени

Свидетел предупредил полицията, че ще го застрелят На гроба на Мариян Марата се появила бележка с имената на килърите му

300 000 проститутки без препитание

СЗО преосмисля позицията си за маските (ИНФОГРАФИКА)

Картини под карантина Фантазьори създават шедьоври от тоалетна хартия, фолио, тенджери и домакински уреди

Отрицателни са пробите на контактните с народния представител Даниела Малешкова

Най-красивите близначки катерят модния Олимп 10-годишните Ава и Лия спасяват баща си от рак

Пандемията роди ново пиратство Винят САЩ, че отмъкват медицински пратки

Един болен от COVID-19 може да зарази 400 души

Защо Стийв Карел напусна „Офисът“

Горски пожар повиши нивата на радиация край Чернобил (ВИДЕО)

Бутици шият маски, за да избегнат фалит Захвърлиха роклите, правят само предпазните материали

Реанимират мярката 60/40 (обзор)

Над 7000 са изчезнали в „несъществуващ“ затвор в Чикаго

Американската полиция е накарала да „изчезнат“ повече от 7 хиляди души в несъществуващ по документи затвор в Чикаго. Той е използван за незаконни разпити, като вкарваните там хора са два пъти повече, отколкото сочат предишни доклади, пише „Гардиън“, цитиран от „Фокус“.

От август 2004 до юни 2015 година, в съоръжението са вкарани повече от 6 хиляди чернокожи, като само на 68 от задържаните е позволен достъп до адвокат или контакт с обществото, показват вътрешните полицейски документи, до които вестникът си е осигурил достъп.

Новите разкрития рисуват една по-детайлна картина на истината за площад „Хоман“, секретно съоръжение, което полицията в Чикаго официално описва като затвор за наркомани с лек режим, а кмета на града посочва, че „полицията следва всички правила“.

Според анализ на данните, предоставени на „Гардиън“ през септември, полицията е позволила на адвокатите достъп до „Хоман“ само в 0,94 % от 7 185 записани ареста за период от 11 години. Двадесет и двама души са заявили пред вестника, че чикагската полиция ги е държала там за часове и дори дни. Те са описали натиск от полицаите да станат информатори, и всички, освен двама души – и двамата бели – са заявили, че полицията им е отказала обаждане по телефона, за да информират роднини или адвокат къде се намират.

В същото време стана ясно, че петдесет и един полицаи са били убити от престъпници при изпълнение на служебния им дълг в САЩ през миналата 2014 година, като общият брой на загубилите живота си по време на дежурство служители на закона е 96. Това съобщава AFP, като се позовава на данни на американското Федерално бюро за разследване (FBI).

Броят наумишлено убитите полицаи е много по-висок от по-миналата 2013-а, когато убийствата са били 27. Той все пак е по-нисък от 56-те полицаи, убити през 2010 година, и 55-те, убити през 2005-а.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.