САЩ още не са решили дали да изпратят ракети „Пейтриът“ на Турция

Джон Питърс отново се сгоди след 12-дневния си брак с Памела Андерсън

48 нови случая на коронавирус в Южна Корея

Директорът на ТЕЦ „Бобов дол“ е на свобода

Парламентът избра Кристина Андонова–Хитрова за зам.-председател на КРС Регулаторът ще има и двама нови членове - Анна Хаджиева и Ердинч Хайрула

Авторът на „Телефонна любов“ с нова книга

Глоба за лекаря и за служителя при фалшив болничен

Продажбите на автомобили в Китай се сринаха с 92% заради епидемията

Тита изкушава по прозрачна нощница

САЩ заплашиха да изтеглят военния си контингент от Косово причината е отказът на Прищина да премахне 100-процентовите мита върху сръбските стоки

Евгени Будинов стана баща на момиче

Руският посланик положи венец на Паметника на Съветската армия по случай Деня на защитника на отечеството

Патриоти едва не стигнаха до бой в парламента Председателски съвет ще наказва виновните

Петима задържани при спецоперация срещу битовата престъпност в Плевенско

631 нови заразени с корона вирус за ден в китайската провинция Хубей 200 затворници се оказаха носители на вируса

Жител на Петрич обвинен за купуване на гласове

Районна прокуратура – Петрич повдигна обвинение срещу жител на Петрич за купуване на гласове.

При акция на полицията бяха задържани трима души, но за един са намерени достатъчно доказателства за повдигане на обвинение, казаха от прокуратурата.

В хода на разследването са събрани доказателства за това, че от есента на 2015 г. до 19.10.2015 г. в Петрич лицето Христо Сиркаров е организирал предлагането и даването на облаги на 25 лица от Петрич с цел да ги склони да упражнят избирателното си право в полза на определен кандидат, политическа партия или коалиция по време на местните избори в Община Петрич.

Установено е още, че на 18.10.2015 г. Сиркаров е предложил на едно лице от Петрич сумата от 20 лева, за да го мотивира да упражни избирателното си право в полза на определена политическа партия по време на местните избори 2015г

Засега арестантът, който има адвокат, не съдейства на раследването, отказва да дава обяснения. Намерен е списък с трите имена и ЕГН-та на хора у него, а в дома му са открити още два списъка. Разпитват се лицата от тези списъци като свидетели. Съдействат ни от отдел „Гражданско регистрация и административно обслужване“ в общината, за да открием адресите им“, твърдят разследващи. Обвиненият е купувал гласове за всякакви партии и коалиции. Но все още се уточнява коя политическа сила го е наела.

Христо Сиркаров е привлечен като обвиняем за престъпления по чл. 167 ал.3 НК и по чл. 167 ал.2 от НК и е задържан от прокурора до 72 часа.

Предстои Районна прокуратура – Петрич да внесе искане до съда за вземане на мярка за неотклонение „задържане под стража“.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.