Жител на Петрич обвинен за купуване на гласове

Районна прокуратура - Петрич повдигна обвинение срещу жител на Петрич за купуване на гласове.

При акция на полицията бяха задържани трима души, но за един са намерени достатъчно доказателства за повдигане на обвинение, казаха от прокуратурата.

В хода на разследването са събрани доказателства за това, че от есента на 2015 г. до 19.10.2015 г. в Петрич лицето Христо Сиркаров е организирал предлагането и даването на облаги на 25 лица от Петрич с цел да ги склони да упражнят избирателното си право в полза на определен кандидат, политическа партия или коалиция по време на местните избори в Община Петрич.

Установено е още, че на 18.10.2015 г. Сиркаров е предложил на едно лице от Петрич сумата от 20 лева, за да го мотивира да упражни избирателното си право в полза на определена политическа партия по време на местните избори 2015г

Засега арестантът, който има адвокат, не съдейства на раследването, отказва да дава обяснения. Намерен е списък с трите имена и ЕГН-та на хора у него, а в дома му са открити още два списъка. Разпитват се лицата от тези списъци като свидетели. Съдействат ни от отдел "Гражданско регистрация и административно обслужване" в общината, за да открием адресите им", твърдят разследващи. Обвиненият е купувал гласове за всякакви партии и коалиции. Но все още се уточнява коя политическа сила го е наела.

Христо Сиркаров е привлечен като обвиняем за престъпления по чл. 167 ал.3 НК и по чл. 167 ал.2 от НК и е задържан от прокурора до 72 часа.

Предстои Районна прокуратура - Петрич да внесе искане до съда за вземане на мярка за неотклонение "задържане под стража".

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Новини