Шуменци се ожениха след предложение на 14 февруари 10 сватби на огледалната дата

САС потвърди: Няма виновни за рухналата сграда на ул. „Алабин“, убила две момичета

Зам.-министър Кръстева: През пролетта започваме изготвянето на Стратегическия план по новата ОСП

Президентът Радев изразява съболезнования на Франк-Валтер Щайнмайер по повод нападенията в Ханау

В 52 населени места ще ваксинират птиците срещу нюкясълска болест

Прокуратурата разследва как отровата, убила Стефан от Кардам, е попаднала в дома му

Иран съобщи за три нови случая на заразени с коронавируса

Тръмп издигна нов шеф на US разузнаването

МВнР потвърди: Българин е сред загиналите при стрелбата в Германия

Активисти от ВМРО искат четири емблематични храма във Велико Търново да станат действащи Инициаторите настояват средновековната църква "Свети Спас" да бъде възстановена като Музей на иконата

Премиерът Борисов: Обединителят на нацията да преценява с кои хора се сдружава и прави поход

Сърби търсят летни ваканции в Банско Идват заради фестивали, планински турове и спа почивки

Зам.-министър Бойко Пенков: Има пълна готовност на здравните власти за борба с коронавируса

Новият стар областен на Видин встъпи официално в длъжност

Правят сайт за Наредба Н-18

Иван Портних: Варна ще има повече пари за спорт, два нови басейна и модерни спортни площадки

Ще осигуряваме все повече средства за спорт, за да може вие да правите дългосрочна инвестиция в младите хора, които са бъдещето на Варна. С тези думи приветства треньорите от двете сдружения на спортните клубове – „Черно море“ и „Спартак“, кандидатът на ПП ГЕРБ за кмет на Варна Иван Портних.

На срещата присъстваха кандидатът за районен кмет на Владиславово Николай Костадинов, който бе директор на дирекция „Спорт“ в общината, олимпийските шампиони по бокс и щанги Ивайло Маринов и Янко Русев, световният шампион по карате ши хан Емил Костов, редица световни и европейски първенци в различни спортове, състезатели и деятели. 

„Спортът категорично ще продължи да бъде приоритет за нас. Ще продължим ударно да възстановяваме спортните бази в града. Наложихме много висок темп и това ни дава възможност с увереност да твърдим, че още през следващата година, със старта на новия програмен период, обновяването на Варна – включително и на нейната спортна база, ще продължи с още по-висока скорост. Поел съм конкретни ангажименти за спорта, които ще бъдат изпълнени в най-кратки срокове. Планираме два басейна – в Кайсиева градина и Аспарухово. Още през следващата година ще стартира мащабен проект за възстановяване на спортните площадки в целия град, за да могат младите хора да тренират там, където живеят. Варна ще има алея на спортната слава „, каза Портних.

По време на срещата председателят на Съвета на спортните клубове във Варна Емил Нейков отправи благодарност към Иван Портних за това, че е осуетил преместването на ССУ „Георги Бенковски“. Портних заяви, че ключов приоритет през следващата година ще бъде проектиране на специална зала за спортното училище. 

В отговор на въпрос на хандбалния треньор на ХК „Спартак“ Пенко Златев относно това спортните клубове да използват максимално базите на училищата за тренировъчна дейност, Портних заяви, че се работи активно в тази посока и училищните директори имат положителна нагласа.

Да продължат ремонтните работи в сградата-емблема за Варна – Двореца на културата и спорта, обеща кандидатът за кмет на ПП ГЕРБ. И уточни, че предстои там да бъде реализиран проект за цялостна енергийна ефективност. „ДКС трябва да бъде изпълнен с живот и съдържание, а не просто да бъде един паметник!“, категоричен бе Портних. И добави, че ще се търсят начини залите в Двореца на спорта да бъдат отдавани на по-реални цени на спортните клубове. Активно вървят и ремонтите работи по другата емблематична за Варна сграда – Юнашкия салон. Иван Портних постави акцент и върху това, че титлата „Европейска младежка столица“ отваря пред Варна уникална възможност да търси директно финансиране от Брюксел за изграждане на младежка и спортна инфраструктура. Той допълни, че при всяко бъдещо проектиране на спортни бази в града, достъпът за хора с увреждания, ще бъде приоритет. 

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.