Пиян вокалист на „Кикимора” провали грандиозния концерт във Велико Търново със Старозагорската опера Публиката напуска залата по средата на „Children in Time“

Христина Даскалова е новият зам.-председател на Апелативен съд – Велико Търново

ВСС избра нов районен прокурор на Козлодуй

Бизнесът отмени протеста срещу поскъпването на тока Той щеше да се проведе на 28 февруари т.г.

Инициатива за 130 години от създаването на Бургаската библиотека: Брандиран автобус с ликовете на родни класици пътува по линия № 9

Тръмп промени позициите си: По-строг контрол на оръжията в САЩ (ИНФОГРАФИКА) Президентът обмисля и други мерки

Москва вини Вашингтон в намеса във вота за Кремъл Много било трудно да се поправят отношенията

На 332 българи е отказано лечение в чужбина през 2017 г.

МОН предприема допълнителни мерки за олекотяване на ученическите раници

Образувано е досъдебно производство за извършено престъпление при строителството на оградата по границата

Вицепремиерът Валери Симеонов ще проведе работно съвещание за безопасната експлоатация на язовирните стени

Футболист прати 18-годишен в кома

Дрон тори 1 хектар за 15 минути Воден матрак за крави повишава млеконадоя

Шефът на НЗОК проф. Камен Плочев: 271, 2 млн. лева са задълженията ни към други държави

„Асарел-Медет“ продължава подкрепата за Община Панагюрище

Постоянен арест за 14-годишното момче, което уби баща си с нож

14-годишнят И.С., който прободе смъртоносно с нож баща си, остава в ареста с мярка за неотклонение “задържане под стража” – реши Окръжният съд в Сливен. Най-тежката мярка бе поискана от Окръжната прокуратура заради изключителните обстоятелства, свързани с тежкото умишлено престъпление. Сред тях са липсата на родителски контрол, както и опасността детето да се укрие. Постъпили са данни, че спрямо него са отправени смъртоносни закани за отмъщение и съществувала опасност за живота му.

Самото момче, както и служебният му защитник, не са поискали по-лека мярка за неотклонение и освобождаване от ареста.

И.С. е в самостоятелно помещение в следствения арест, което е предназначено за непълнолетни лица. Момчето за първи път спи на легло, ползва спалньо бельо и за първи път не гласува, а получава топла храна три пъти дневно – разказаха на “Труд” запознати. Задържаният оказва пълно съдействие на разследващите органи. Все още е в стрес и уплашен. Събирането на доказателства продължава, чакат се резултати от назначената експертиза по първото дело в Сливен за убийство на родител, извършено от малкото му дете.

Трагедията се разигра на 17 октомври в колибата на Стефан Иванов /40г./ и майката на 9-те им деца Светла Ангелова /36г./ в сливенското с.Драгоданово. Пияният баща за пореден път започнал да тормози Светла и по-големите си деца, да им посяга. Скандалът станал нетърпим, когато заявил, че е продал 16-годишната си дъщеря на други хора, за да омъжи за сина им. Момичето се разплакало, възпротивило се. Бащата не искал да чуе, посегнал да я бие. Тогава братчето, за да защити кака си, извадило нож и го забило в гърдите на бащата. Стефан е бил откаран в областната болница за преглед, след което е бил освободен да се прибира. Издъхнал след няколко часа вкъщи. “Успяхме да си простим!” – заявило момчето след задържането си.

Бащата Стефан живеел на семейни начала с жена си, никога не е признавал официално децата им. И двамата родители били безработни, понякога препечелвали от сезонна работа. Стефан редовно пиел и биел жена си и по-големите деца. Най-често малтретирал момчето и двете му сестри. Цялата фамилия от 11 души спяла в единствената стаичка на колибата. Част от децата редовно били изритвани навън, да спят на поляната, за да има място за бащата – това са част от потресаващите факти, които бяха разкрити от разказите на свидетели.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете