Постоянен арест за 14-годишното момче, което уби баща си с нож

14-годишнят И.С., който прободе смъртоносно с нож баща си, остава в ареста с мярка за неотклонение "задържане под стража" - реши Окръжният съд в Сливен. Най-тежката мярка бе поискана от Окръжната прокуратура заради изключителните обстоятелства, свързани с тежкото умишлено престъпление. Сред тях са липсата на родителски контрол, както и опасността детето да се укрие. Постъпили са данни, че спрямо него са отправени смъртоносни закани за отмъщение и съществувала опасност за живота му.

Самото момче, както и служебният му защитник, не са поискали по-лека мярка за неотклонение и освобождаване от ареста.

И.С. е в самостоятелно помещение в следствения арест, което е предназначено за непълнолетни лица. Момчето за първи път спи на легло, ползва спалньо бельо и за първи път не гласува, а получава топла храна три пъти дневно - разказаха на "Труд" запознати. Задържаният оказва пълно съдействие на разследващите органи. Все още е в стрес и уплашен. Събирането на доказателства продължава, чакат се резултати от назначената експертиза по първото дело в Сливен за убийство на родител, извършено от малкото му дете.

Трагедията се разигра на 17 октомври в колибата на Стефан Иванов /40г./ и майката на 9-те им деца Светла Ангелова /36г./ в сливенското с.Драгоданово. Пияният баща за пореден път започнал да тормози Светла и по-големите си деца, да им посяга. Скандалът станал нетърпим, когато заявил, че е продал 16-годишната си дъщеря на други хора, за да омъжи за сина им. Момичето се разплакало, възпротивило се. Бащата не искал да чуе, посегнал да я бие. Тогава братчето, за да защити кака си, извадило нож и го забило в гърдите на бащата. Стефан е бил откаран в областната болница за преглед, след което е бил освободен да се прибира. Издъхнал след няколко часа вкъщи. "Успяхме да си простим!" - заявило момчето след задържането си.

Бащата Стефан живеел на семейни начала с жена си, никога не е признавал официално децата им. И двамата родители били безработни, понякога препечелвали от сезонна работа. Стефан редовно пиел и биел жена си и по-големите деца. Най-често малтретирал момчето и двете му сестри. Цялата фамилия от 11 души спяла в единствената стаичка на колибата. Част от децата редовно били изритвани навън, да спят на поляната, за да има място за бащата - това са част от потресаващите факти, които бяха разкрити от разказите на свидетели.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право