Експремиер плаща маса, счупена на парти след свалянето му

Бившият австралийски премиер Тони Абът обеща да плати за мраморен плот на маса, потрошена на купона след падането му от власт на 14 септември, предаде АФП.

Лудото парти било в кабинета на Абът в парламента в Канбера часове след като за лидер на Либералната партия и съответно за премиер бе избран Малкълм Търнбъл. На него имало доста алкохол и висок адреналин и се твърди, че страстите така се разгорещили, че Абът дори танцувал гол до кръста. Той призна за счупената маса с плот от италиански мрамор с бронзов обков с пост в туитър. Тя струвала $428, когато е купена през 1988 г. Ремонтът щял да глътне още $730. Участници в партито дори взели като трофеи парченца от мрамора, а ден по-късно тогавашният помощник-министър на инфраструктурата се появи в инвалидна количка, отричайки контузия на купона.

Бивши австралийски премиери се оказват големи веселяци, щом паднат от власт. АФП припомня, че обществено достояние станал и прощалният купон на Кевин Ръд преди 5 години, когато бил хвърлен с дрехите в басейн.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Свят