ДНК - новото пространство за независимо изкуство в София

Независимите артисти намериха своята нова сцена и това е “алтер егото на НДК - ДНК”. Предназначена е за съвременен танц и пърформанс и ще бъде открита на 11 ноември, стана ясно днес. “Не искам да се гледа на независимите артисти като на артисти без дом. ДНК не е само пространство, а стратегия за подкрепата им”, заяви на пресконференция директорът на НДК Мирослав Боршош.

ДНК ще даде възможност на творците, които не са намерили място на традиционните сцени, да представят идеите и проектите си. Новото пространство е оформено в подлеза с фонтаните на НДК, точно до Sofia Live Club. В него ще се представят различни съвременни форми на изпълнителските и визуалните изкуства, дискусионни модули, уъркшопи, лекции, четения, прожекции, концерти.

На 13 ноември от 19,30 ч Ирина и Огнян Голеви ще покажат “Математика на сърцето”, или колко важен е този орган за общуването и разбирането между хората. Галина Борисова е подготвила два спектакъла - “Антигона - това съм аз” на 26 ноември и “Танцувам Мария Калас” на 15 декември.

Пространството ще приюти и няколко фестивала. Софийският международен литературен фестивал се очаква в края на ноември и началото на декември, АСТ Фестивалът за свободен театър “Пето измерение” - от 19 до 22 ноември, 23 и 24 ноември ще бъдат дните за късометражни филми от Future Shorts, а Impossible Fest ще се проведе от 4 до 6 декември.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Култура