Изригна вулканът Синабунг на остров Суматра

Борисов и Орбан поднесоха цветя пред паметника на Васил Левски

Собственикът на “Милан” пред фалит

Венци за Апостола, сълзи за Павел Панов

18 души се отзоваха на апела на болницата в Търново да дарят кръв

Румен Радев ще удостои с висши държавни отличия дейци на образованието, науката и военномедицинското дело

Пенсионер полетя от 7-ия етаж

Заловиха бракониери на калкан в Равда и Ахелой

След отлична реколта Вила Ямбол ще пусне две нови резерви от серията Kabile Избата организира празник на виното в родния си град

Николай Николов: Като разширяват “зелената зона” да гарантират и целево разходване на средствата за ремонт на инфраструктурата!

Величко, който върна чанта с пари, получи награда от кмета на Стара Загора

Служба „Военна полиция“ отчете годишната си дейност

БСП – Бургас отдаде почит на Васил Левски

Красимир Каракачанов участва във възпоменателния митинг-поклонение по повод 145-ата годишнина от гибелта на Васил Левски

Концерт-спектакълът „Възрожденски разкази“ е подарък за великотърновци по случай 140-годишнината от Освобождението Събитието е посветено и на 170-годишнината от рождението на Христо Ботев

ДНК – новото пространство за независимо изкуство в София

Независимите артисти намериха своята нова сцена и това е “алтер егото на НДК – ДНК”. Предназначена е за съвременен танц и пърформанс и ще бъде открита на 11 ноември, стана ясно днес. “Не искам да се гледа на независимите артисти като на артисти без дом. ДНК не е само пространство, а стратегия за подкрепата им”, заяви на пресконференция директорът на НДК Мирослав Боршош.

ДНК ще даде възможност на творците, които не са намерили място на традиционните сцени, да представят идеите и проектите си. Новото пространство е оформено в подлеза с фонтаните на НДК, точно до Sofia Live Club. В него ще се представят различни съвременни форми на изпълнителските и визуалните изкуства, дискусионни модули, уъркшопи, лекции, четения, прожекции, концерти.

На 13 ноември от 19,30 ч Ирина и Огнян Голеви ще покажат “Математика на сърцето”, или колко важен е този орган за общуването и разбирането между хората. Галина Борисова е подготвила два спектакъла – “Антигона – това съм аз” на 26 ноември и “Танцувам Мария Калас” на 15 декември.

Пространството ще приюти и няколко фестивала. Софийският международен литературен фестивал се очаква в края на ноември и началото на декември, АСТ Фестивалът за свободен театър “Пето измерение” – от 19 до 22 ноември, 23 и 24 ноември ще бъдат дните за късометражни филми от Future Shorts, а Impossible Fest ще се проведе от 4 до 6 декември.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.