Управията в правосъдието

На 24 май 2018 да почерпят

Пътувай и чети с ретро трамвая на 24 май

Алпинистът Атанас Скатов след завръщането си от Хималаите: Налудничаво е, но смъртта там е нещо естествено

Италианският президент Серджо Матарела връчи мандат за съставяне на правителство на Джузепе Конте

Вдигат пенсиите с 3,8% от юли (обзор) Минималната за осигурителен стаж и възраст става 207,60 лв.

Юлия Скрипал в първо изявление след изписването си от болницата: Събудих се с новината, че с баща ми сме били отровени

Ръст на сделките с имоти в курортите Банско и Слънчев бряг са първенци

Проф. Христо Пимпирев: Мечтая Антарктида да дава повече за човечеството и България да е там

Полицаят заплашвал военния преди смъртта си (обзор) Съдът остави Ангел Желязков в ареста

Иванчева изпързаля правосъдието

Шофьорът на автобуса от катастрофата на магистрала “Тракия”: Казах на пътниците да отворят аварийните кранове и да излязат, аз бях последен

Вижте акцентите в броя на вестник “Труд” в четвъртък, 24 май 2018

Мая Манолова: Парите за здраве тази година са увеличени, но с това се увеличиха и проблемите

Съдът окончателно пусна АМ „Струма“ през Кресненското дефиле

Танева: Интересът към ОП „Развитие на селските райони” е в пъти по-висок от бюджета й

Интересът към ОП „Развитие на селските райони” от земеделските производителите е няколко пъти по-висок отколкото е бюджета. Това каза министърът на земеделието и храните Десислава Танева в сутрешния блок на „Bloomberg” TV Bulgaria.

„Бюджетът е такъв, какъвто е договарян няколко години, това е предмет на споразумение между България и ЕК и той не може да бъде променян. Ние няма как да очакваме, че ще получим аплодисменти от всички земеделски производители за ПРСР”, посочи министър Танева.

„Всеки иска да е гарантиран, че ще ползва пари по оперативната програма, предвид интереса, обаче, тази гаранция трудно може да бъде дадена. Ние не можем да прилагаме програмата хаотично, тя е приета с ясно изразени приоритети в политиките и те са към най-чувствителните сектор-плодове, зеленчуци и животновъдство. Сектори, които биха довели до много по-висок продукт от земеделието в България, дори да достигнем нивата, които сме имали на развитие”, обясни министър Танева.

Тя каза още, че специално за сектор „Вино” има отделна лозаро-винарска програма, която е с общ размер на финансиране от 133 милиона евро за 3 години или годишно малко над 40 милиона евро.

По думите й всеки иска достъп до парите по оперативната програмата за „Развитие на селските райони”, но те са по-малко отколкото е възможностите за сектора и това е положително за страната. Министър Танева изтъкна още, че фактът, че недостигат средства за развитие на земеделския сектор, каквато визия има, говори за положителен тренд на развитие на сектор „Земеделие”.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.