Европейският съвет в Брюксел не постигна консенсус за бюджета на ЕС

Защо катаджии спрели Явор Бахаров?

Вижте какво ще е времето през уикенда

Отбелязваме Голяма Задушница преди Великденския пост

Първи смъртен случай от коронавируса в Италия

Застреляха криминално проявен мъж в София

Мачовете и спортът по телевизията днес, събота, 22 февруари 2020

Дневен хороскоп на Алена за събота, 22.02.2020

На 22 февруари 2020 да почерпят

Министър Димитров ще се запознае на място със ситуацията със замърсяването на реките Юговска и Чепеларска

Захариева: Страната ни е във връзка с агенция, която ще превози тялото на убития в Германия българин

Кола блъсна две жени в Хасково Автомобилът се качил на тротоара и влачил една от пострадалите

Шестима души с коронавирус в италианско градче, затварят училища и офиси

Испанският скеч за Бойко Борисов (Обзор) Отнасям се с разбиране към всички тези сигнали на моя съсед по месторабота, каза министър-председателят

Съблякоха и обраха 14-годишно момче в столичен автобус

Танева: Интересът към ОП „Развитие на селските райони” е в пъти по-висок от бюджета й

Интересът към ОП „Развитие на селските райони” от земеделските производителите е няколко пъти по-висок отколкото е бюджета. Това каза министърът на земеделието и храните Десислава Танева в сутрешния блок на „Bloomberg” TV Bulgaria.

„Бюджетът е такъв, какъвто е договарян няколко години, това е предмет на споразумение между България и ЕК и той не може да бъде променян. Ние няма как да очакваме, че ще получим аплодисменти от всички земеделски производители за ПРСР“, посочи министър Танева.

„Всеки иска да е гарантиран, че ще ползва пари по оперативната програма, предвид интереса, обаче, тази гаранция трудно може да бъде дадена. Ние не можем да прилагаме програмата хаотично, тя е приета с ясно изразени приоритети в политиките и те са към най-чувствителните сектор-плодове, зеленчуци и животновъдство. Сектори, които биха довели до много по-висок продукт от земеделието в България, дори да достигнем нивата, които сме имали на развитие”, обясни министър Танева.

Тя каза още, че специално за сектор „Вино” има отделна лозаро-винарска програма, която е с общ размер на финансиране от 133 милиона евро за 3 години или годишно малко над 40 милиона евро.

По думите й всеки иска достъп до парите по оперативната програмата за „Развитие на селските райони”, но те са по-малко отколкото е възможностите за сектора и това е положително за страната. Министър Танева изтъкна още, че фактът, че недостигат средства за развитие на земеделския сектор, каквато визия има, говори за положителен тренд на развитие на сектор „Земеделие”.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.