Нахлулият в столична детска градина мъж обрал две учителки

Крадецът, който нахлу в столична детска градина, заплаши с нож и ограби учителка пред очите на деца, задигнал две дамски портмонета. Освен потърпевшата от наглото нападение Мариета Чалъкова, жертва на обирджията станала и друга нейна колежка, съобщава Нова телевизия.

За щастие второто престъпление било извършено в стая, където по онова време нямало хора.

Пред камерата на Новините на Нова заплашената с нож учителка по латино танци разказа за преживения шок.

„Още при влизането в салона, където се разигра случката, както аз, така и децата, забелязахме, че има фигура зад завесата. Виждаха се чифт обувки. Децата започнаха да питат кой е там”, спомня си Чалъкова.

Крадецът разбира, че е разкрит и излиза от скривалището си.

„Той тръгна към нас, към вратата. Това, което ми каза е, че явно е объркал детската градина. Искаше да го помисля за родител. Извади нож, съответно ние се свихме с децата, някои - навън, други - по-навътре. Бяха се поизплашили, разбира се”, казва учителката.

След кратка разправия крадецът побягва с дамското ѝ портмоне. Такова е взел и от дамската чанта на друга учителка в друга класна стая.

„Има проявена небрежност от страна на служител при извеждането на децата от групата, която е позволила достъпа на лицето в детското заведение”, коментира Мария Минчева, служител в детската градина.

По препоръки на Общината в детска градина „Вълшебство” ще бъде назначена жива охрана, ще има нов код за достъп през външната врата и нови правила за родителите.

„За да няма застояване на външни лица в двора, бяха помолени, след като си вземат дечицата или ги доведат, да бъдат хванати за ръце и изведени от двора, за да няма така своеволно влизане в общите помещения”, обясни директорът Гергана Петрова.

Самите родители обаче твърдят, че никой не ги е информирал за новите заповеди.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Новини