Министър Димитров предупреди кметовете да не се оскъпяват проекти за рекултивация на депа

Преизбраха инж. Даниел Панов за председател на Управителния съвет на НСОРБ Акцент в преговорите с МРРБ остава продължаването на Националната програма за енергийна ефективност

Мария Шарапова обяви края на кариерата си

Министър Димитров предупреди кметовете да не се оскъпяват проекти за рекултивация на депа

14 дни изолация за блокираните туристи, сред които и българско семейство, в хотела в Тенерифе Четирима се вече заразените с коронавирус

Президентът Радев: България е сред първите държави, установили дипломатически отношения с Кипър

Китайци раздават маски на българи, проверяващи кораба им в Бургас

9 варненци са в болница, изследват ги за коронавирус

Партията „Има такъв народ“ на Слави Трифонов подава в петък документи за регистрация в съда

Трима търговци на млечни продукти на съд за данъчни измами, ощетили бюджета с близо 1,2 млн. лв.

Самоуби се бивш шеф на ВиК „Йовковци“ във Велико Търново Никола Русев бе подсъдим за безстопанственост за над 800 000 лева

БЧК няма запас от защитни маски Закон трябва да защити доброволците от уволнение, призова акад. Христо Григоров

Доклад на ЕК: България постига важен напредък в укрепването на финансовия сектор Структурни реформи и допълнителни инвестиции са необходими за повишаване на производителността, съветват от Брюксел

Взеха проба за коронавирус на ученик от Хасково след завръщане от лагер

Засякоха мъртво пиян шофьор без книжка

Неправилно се храни всеки трети софиянец

Всеки трети столичанин, или 32,9% се хранят неправилно и нездравословно, показват резултатите от проучване в София. А данните за още 9 града ще са ясни в началото на ноември.

Изследването е част от кампанията „За нашето здраве“, организирана от асоциацията на производителите и вносителите на хранителни добавки и фармацевтичния съюз.

Данните не са учудващи, тъй като например по консумация на риба България заема предпоследното място в Европа с 4,6 кг на човек годишно. Докато в останалите държави приеманото количество е между 20 и 56 кг годишно.

Според проучването 34,6% от софиянците пушат, а всеки втори (43,85) е подложен на стрес. Затова само 36% от анкетираните столичани до 25 г. се определят като здрави, процентът намалява с възрастта и при хората над 66 г. пада на 3,4 на сто.

Оказва се, че за здравето си столичани се замисят чак след 46-ата си година. Тогава спират цигарите, намаляват алкохола и започват да се хранят здравословно, за да се спасят от излишните килограми.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.