Харчим 275 лв. на човек за празниците Цените са със 7-11 на сто по-високи спрямо миналата година

Труд Уикенд – един вестник за два дни

Откриха жив бедстващия в Пирин младеж

„Пепеляшка“ оживя във фоайето на Община Благоевград по време на „Часът на приказния разказвач“

Макрон: ЕС може да „изясни“ споразумението за Брекзит, но няма да го предоговаря

Сърбия обмисля отговор на решението на Прищина да създаде косовска армия

Ректорът на СУ: „Лозенец“ не е правителствена болница, мнозинството от пациентите ѝ са обикновени граждани

Руски боен кораб мина през Босфора на път към Средиземно море

Централната софийска баня не може да е спа център, дебитът на водата е недостатъчен

Стандартът ни на живот 50% от този на французите

Русия поиска мисията на ООН да разпусне армията на Косово

УНСС стартира изграждането на модерен научен комплекс

Очите на Самуил пак ще светят Бизнесменът Красимир Дачев ще финансира ремонта

Петя Аврамова: До 2024 г. трябва да имаме цялостна магистрала от София до Варна

Планински спасители търсят ентусиаста, тръгнал на поход в Пирин без вода и храна

10 финалисти за „Мениджър на годината“

Десет мениджъри на международни и български компании са финалисти в конкурса „Мениджър на годината“, който се провежда за осма поредна година. Те са пресети измежду 74 кандидати, обяви Максим Майер, редакционен директор и управител на списание „Мениджър“.

Победителят ще бъде обявен на 17 ноември в Софийската опера и балет, където ще се състои церемонията по награждаването.

Селекцията в конкурса се извършва в три етапа, като се оценяват допустимост, финансови показатели на компаниите, лично събеседване с кандидатите. Победителят се избира по специална методика, разработена от „Делойт България“ без жури, но компанията стои с името си зад избора, обяви Тодор Тодоров, директор финансово консултиране в „Делойт“.

По думите му тази година в проекта са се включили 30 души от дружеството. Допуснатите до втория кръг кандидати управляват фирми с годишен оборот от близо 6,2 млрд. лева, посочи той.

„Тази година финалистите са изключително балансирани – мъже – жени, висши мениджъри и редови управители“, коментира миналогодишният победител в конкурса Спирос Номикос, изп. директор на „Солвей Соди“, който беше почетен домакин на събитието.

Тази година сред десетте мениджъри, които са финалисти в конкурса, има двама чужденци. За първи път броят на жените е равен на броя на мъжете.

Кандидатите за приза са Валентина Диканска, управител на BASF в България, която е бивш кадър на Министерството на финансите; Ивайло Пенчев, изп. директор на „Уолтопия“, който е сред основателите на фирмата за стени за катерене; Кристоф де Лафарж, изп. директор на „Шнайдер Електрик България“, който досега е работил в Азиатско-тихоокеанския регион; Петър Андронов, гл. изп. директор на СИБанк и председател на Асоциацията на банките в България; Пламен Ялъмов, председател на изп. комитет на „Алианц България Холдинг“; Радослав Николов, шеф на SAP Lab България, който започва работата си в дружеството като старши програмист, а след това се издига до поста изп. директор; Снежина Казакова, изп. директор на „Ди Ейч Ел Експрес България“; Хуан Карлос Пералехо, изп. директор на „Нестле България“; Цветанка Крумова изп. директор и член на УС на ЗАД „Армеец“ и Цветелина Николова, управляващ директор на „Катаржина Естейт“ и „Платинум Брандс“, която работи в „Белведере груп“ от 2003 г.

Всеки от кандидатите вече се е доказал като специалист в своята област, а компанията, която управлява, има минимум 20 млн. лева годишен оборот и 50 служители. Според състезателите в конкурса е без съмнение, че 2014 г., както и 2015 г., са сравнително успешни и има съживяване в икономиката.

Ръстовете, които отчитат управляваните от финалистите дружества, достигат до 50%, стана ясно от думите им.

Една от основните причини за по-доброто развитие на компаниите са верните клиенти и въвеждането на ефективни модели на работа, посочиха мениджърите.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.