Виктор Орбан: Мигрантите трябва да бъдат върнати в Гърция, няма да допуснем инвазия

Не е възможно да отворим границата с Хърватия и Словения. Затворихме границата и ние предлагаме да върнем мигрантите обратно в Гърция, а не да ги прехвърляме на север към Австрия и Германия. Това каза унгарският министър-председател Виктор Орбан.

"Целта не е само да предотвратим инвазията на унгарската граница, а да ги върнем обратно", подчерта още Орбан и добави: В противен случай Шенген ще се срине! "Ако Унгария допусне инвазия на собствените си граници от страна на мигрантите и допусне да преминат през нейна територия, това ще означава само едно - края на Шенген. Шенген обаче е много значим и ние сме длъжни да го защитим", каза още унгарският премиер Виктор Орбан, цитиран от БГНЕС.

Той изрази убеденост, че неговата политика получава подкрепата на европейските граждани. Относно обвиненията и сравненията с нацизма Орбан отговори кратко: Това е част от политическата игра. "Преди всичко аз смятам, че случващото може да унищожи Европа, а ние просто искаме да я защитим.... Европа е континент, където цари правото. Ако не спазваме правилата това ще означава хаос", каза още унгарският министър-председател.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Свят