Дневният хороскоп на Алена за събота, 29.02.2020

На 29 февруари 2020 да почерпят

Проф. Тодор Кантарджиев: Ситуацията с коронавируса не е толкова страшна, но никой не слуша

Премиерът е разговарял с Кириакос Мицотакис за ситуацията с мигрантите

Българи дариха 178 000 евро за бебето Анди Чернодробната трансплантация ще е в Германия, някой от родителите ще е донор

Младен Маринов: Предприемаме всички мерки за засилена охрана на границата

Борисов към Шарл Мишел: Безопасността на външните граници има пряко отношение към общата сигурност на ЕС

Борисов и фон дер Лайен обсъдиха проблема с мигрантите в Турция

Първите тестове за коронавирус в отбора на „Лудогорец“ са отрицателни

Турция пусна бежанците (обзор) Премиерът Борисов прати армия и жандармерия по границата

„Труд Уикенд“ – един вестник за два дни

Ангела Меркел разкритикува нападението срещу турски войници в Сирия

Турция е поискала от Русия незабавно да спре огъня в Идлиб

ВМА: Всички проби, изследвани за коронавирус днес, са отрицателни

В Ямбол договориха участъците, за които няма да се искат винетки

Владислав Горанов за коледните надбавки за пенсионерите: Работим, за да осигурим ресурс около 50 млн. лева

„Работим така, че да осигурим ресурс около 50 млн. лева“, обяви министърът на финансите Владислав Горанов във връзка с коледните добавки за пенсионерите по време на представяне на състава на Надзорния и на Управителния съвет на новосъздадения „Фонд мениджър на финансови инструменти в България”, известен още като Фонд на фондовете, съобщи „Фокус”.

„Позицията ни е от близо месец – заявявам, че работим, така че да осигурим ресурс около 50 млн. лв.“, посочи Горанов. „Сметката показва, че за да може да се дадат такива добавки към пенсиите на пенсионерите с доход до новия праг на пенсиите до 300 лв. се очакват да са необходими около 51 млн. лв.“, допълни Горанов. „Началото на месец ноември ще има окончателно решение и яснота, но с голяма степен на увереност и така както върви изпълнението на приходната част на бюджета това е реалистичен сценарий“, каза още той. „Предпочитам да изкараме постановлението на правителството и после да го коментираме. Но това са намеренията ни и мисля, че няма никакви пречки да ги реализираме“, уточни финансовият министър.

За финансов инженеринг за периода 2014 – 2020 година са предвидени 777 млн. евро, добави Горанов. „Контролът върху дейността на Фонда на фондовете се извършва от Надзорния съвет“, обясни той. И допълни, че средствата ще се управляват по максимално най-прозрачния начин.

Вицепремиерът Томислав Дончев допълни, че задачата пред нас е да уверим колегите си, че сме на висотата да се справим с тази донякъде нова задача, като уточни, че ще го направим.

Министър Горанов заяви, че 777 млн. евро за периода 2014 – 2020 година са предвидените за инициатива под финансов инженеринг. „За ОП „Региони в растеж” са предвидени 253, 8 млн. евро, за ОП „Иновации и конкурентоспособност”-355 млн. евро, за ОП „Околна среда”-148, 4 млн. евро и ОП „Развитие на човешките ресурси”-20 млн. евро“, посочи той.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.