Ирмена Чичикова: „Не ме докосвай” беше пътешествие и приключение

Бойко Борисов: Защо само ЧЕЗ да купим? Защо не купим и „Енерго Про” и ЕВН?

ККП иска премахване на конституционното ограничение от 2 мандата за президент Така Си Цзинпин ще може да се задържи на власт по-дълго

Човек е ранен, след като хеликоптер е извършил твърдо кацане в Арктика

Движението през прохода Шипка се ограничава заради честванията на 3 март

Откриха древен град под Солун

Психологът Магдалена Ангелова: Гласът е начин, по който бързо можем да достигнем до подсъзнанието на другия

ТИР с медицински материали се хвърли в дере Произшествието стана на главния път Велико Търново-Русе

Екатерина Захариева ще участва в Съвет “Външни работи” в Брюксел

Десетки ранени след пожар в дискотека в Италия

Николай Нанков поставя начало на дискусия за новото райониране на страната

Йорданка Фандъкова: ЧЕЗ е стратегическо дружество, важно е да има гаранция за качествена услуга Столична община няма нищо общо със сделката, заяви столичният кмет

Две обвинения получи мъжът, който нападна сестра си и се барикадира в къща във Велинград

3000 снегорина са в готовност да чистят пътищата от снега

Бойко Борисов пред младежите в ГЕРБ: Опозицията казваше, че “асфалт не се яде” – хората сега сами искат да им строим магистрали (ВИДЕО)

Владислав Горанов за коледните надбавки за пенсионерите: Работим, за да осигурим ресурс около 50 млн. лева

“Работим така, че да осигурим ресурс около 50 млн. лева”, обяви министърът на финансите Владислав Горанов във връзка с коледните добавки за пенсионерите по време на представяне на състава на Надзорния и на Управителния съвет на новосъздадения „Фонд мениджър на финансови инструменти в България”, известен още като Фонд на фондовете, съобщи „Фокус”.

“Позицията ни е от близо месец – заявявам, че работим, така че да осигурим ресурс около 50 млн. лв.”, посочи Горанов. “Сметката показва, че за да може да се дадат такива добавки към пенсиите на пенсионерите с доход до новия праг на пенсиите до 300 лв. се очакват да са необходими около 51 млн. лв.”, допълни Горанов. “Началото на месец ноември ще има окончателно решение и яснота, но с голяма степен на увереност и така както върви изпълнението на приходната част на бюджета това е реалистичен сценарий”, каза още той. “Предпочитам да изкараме постановлението на правителството и после да го коментираме. Но това са намеренията ни и мисля, че няма никакви пречки да ги реализираме”, уточни финансовият министър.

За финансов инженеринг за периода 2014 – 2020 година са предвидени 777 млн. евро, добави Горанов. “Контролът върху дейността на Фонда на фондовете се извършва от Надзорния съвет”, обясни той. И допълни, че средствата ще се управляват по максимално най-прозрачния начин.

Вицепремиерът Томислав Дончев допълни, че задачата пред нас е да уверим колегите си, че сме на висотата да се справим с тази донякъде нова задача, като уточни, че ще го направим.

Министър Горанов заяви, че 777 млн. евро за периода 2014 – 2020 година са предвидените за инициатива под финансов инженеринг. “За ОП „Региони в растеж” са предвидени 253, 8 млн. евро, за ОП „Иновации и конкурентоспособност”-355 млн. евро, за ОП „Околна среда”-148, 4 млн. евро и ОП „Развитие на човешките ресурси”-20 млн. евро”, посочи той.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.