Мъж в костюм от "Междузвездни войни" и меч нахлу в училище в Швеция, има загинал (обзор)

Маскиран мъж, въоръжен с меч, нахлу в училище в шведския град Тролхетан. Той бил облечен в костюм на герой от „Междузвездни войни“, съобщи АФП.

Има един загинал.

„Имахме урок по социални науки. По време на часа се чу удар по вратата. Един от моите приятели я отвори. Там стоеше човек в черно, с маска от „Междузвездни войни“ и с голям черен меч“, разказва 14-годишен ученик.

Нападателят е ударил детето и е продължил напред. По време на атаката, той е носил слушалки, от които се е чувала силна музика.

Първоначалната информация беше за петима ранени – един възрастен и четири деца. По-късно стана ясно, че по време на нападението е бил убит учител, а по-късно от градската болница в Тролхетан, където са настанени ранените, обявиха смъртта на един от пострадалите.

„Един от четиримата души, докарани в болницата, почина“, потвърди представител на клиниката. Шведски медии информират, че става въпрос за ученик.

Министър-председателят на Швеция Стефан Льовен спешно е пристигнал на мястото на трагедията.

В шведските социални медии се обсъжда версия, според която нападателят е член на дясна екстремистка групировка.

По данни на местни медии, полицията е застреляла нападателя, но информацията не е потвърдена от силите за сигурност. Не е ясно и какви са били мотивите за действията на мъжа.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Свят