Момичетата на Бонд: сила, стил и сексуалност

Седмици преди премиерата на най-новия филм за Джеймс Бонд “Спектър” медиите се насищат с материали за кинематографичната вселена на агент 007. В “Дейли Мейл” бяха поместени няколко стилизирани графики, произведени от feelunique.com на седем от най-иконичните момичета от филми за Бонд през десетилетията от “Д-р Но” до “Казино Роял”. Графиките проследяват еволюцията във външния вид и характера на образите. От белите бикини на Урсула Андрес, през изключителния интелект на Пуси Галор, сексуалната енергия на Ксения Онатоп до момчешкото излъчвание на Джинкс Джонсън.

За 50 години, момичетата на Бонд се превърнаха в културни икони, техните дрехи вдъхновяваха цели колекции, прическите и гримът им са имитирани и инкорпорирани в личния стайлинг на милиони дами по света. Идеята за женствеността претърпява сериозно развитие и трансформация в различните филми на Бонд. Веспър Линд, изиграна от Ева Грийн е образ, който максимално разчупва клишето за влюбчивата мацка, която просто не може да устои на чара на Бонд.

Предстои да видим какъв ще е характера и външния вид на новите Бонд-гърли в “Спектър”, изиграни от Моника Белучи и Леа Сейду.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Кино