Насрочиха избори за ректор на Стопанската академия в Свищов за 10 ноември

Изборите за ректор на Стопанската академия „Д.А.Ценов” в Свищов са насрочени за 10 ноември. Преди това на 2 ноември ще бъде проведено Общото събрание, на което ще бъдат избрани председател и зам.председател и официално ще бъдат обявени кандидатите за поста.

Засега са известни две кандидатури. За длъжността ще се борят ръководителят на катедра "Финанси и кредит" проф.д-р Андрей Захариев и преподавателят по маркетинг доц.Иван Марчевски. В продължение на два мандата свищовския ВУЗ се управляваше от скандалния ректор проф.Величко Адамов, който наскоро бе изпратен в пенсия с отнети привилегии като собствен кабинет в учебното заведение и пожизнена заплата, които сам си беше определил.

Повторно провеждане на избори в Стопанската академия тази година се наложи, след като вотът на 28 май, с който бе провъзгласена за ректор 35-годишната проф.Теодора Димитрова, бе обявен за нелигитимен заради допуснати нарушения. В началото на юни министърът на образованието проф.Тодор Танев назначи служебен ректор на учебното заведение.

Една от задачите на временно изпълняващия длъжността проф.Иван Върбанов бе да организира провеждането на избори за ръководство на академията.

"Това вече е направено.Изготвени са вътрешни правила за предстоящия вот. Сформирана е и Централна избирателна комисия, която да извърши техническата подготовка на изборите", разясниха от Стопанската академия.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Новини