ЕС отпуска 232 милиона евро за борба с разпространението на коронаируса

Вижте Мегз без капка грим (СНИМКА)

Борисов: Миграцията e приоритет за България, предвид географското ни разположение

ВСС отпусна допълнителни пари за експертизи на петричкия съд

В Ухан са регистрирани 195 случая на повторно заразяване с коронавирус

Метеоролози обясниха защо зимата е топла

Турски военен конвой влезе в сирийския град Идлиб

Задържаха шефката на Басейнова дирекция-Пловдив

Куентин Тарантино стана баща

Глобиха 58 пешеходци само за ден в Търновско Проверени са и 93 автомобила

Четвърта жертва на коронавируса в Италия

Спипаха шофьори с наркотици при акция в Търново и Лясковец

С 46 милиона лева обучават стиденти в реална работна среда

Премиерът: Броят на българите, завърнали у нас, расте около четири пъти по данни на НСИ

Младеж пострада при катастрофа в Търново Зад волана на колата е било 18-годишно момиче

Насрочиха избори за ректор на Стопанската академия в Свищов за 10 ноември

Изборите за ректор на Стопанската академия „Д.А.Ценов” в Свищов са насрочени за 10 ноември. Преди това на 2 ноември ще бъде проведено Общото събрание, на което ще бъдат избрани председател и зам.председател и официално ще бъдат обявени кандидатите за поста.

Засега са известни две кандидатури. За длъжността ще се борят ръководителят на катедра „Финанси и кредит“ проф.д-р Андрей Захариев и преподавателят по маркетинг доц.Иван Марчевски. В продължение на два мандата свищовския ВУЗ се управляваше от скандалния ректор проф.Величко Адамов, който наскоро бе изпратен в пенсия с отнети привилегии като собствен кабинет в учебното заведение и пожизнена заплата, които сам си беше определил.

Повторно провеждане на избори в Стопанската академия тази година се наложи, след като вотът на 28 май, с който бе провъзгласена за ректор 35-годишната проф.Теодора Димитрова, бе обявен за нелигитимен заради допуснати нарушения. В началото на юни министърът на образованието проф.Тодор Танев назначи служебен ректор на учебното заведение.

Една от задачите на временно изпълняващия длъжността проф.Иван Върбанов бе да организира провеждането на избори за ръководство на академията.

„Това вече е направено.Изготвени са вътрешни правила за предстоящия вот. Сформирана е и Централна избирателна комисия, която да извърши техническата подготовка на изборите“, разясниха от Стопанската академия.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.