Станишев: Гласувах за истинска социална алтернатива

Задължителното гласуване е по-актуален въпрос за референдум

„На първо място гласувах за това да има силна социална лява алтернатива на статуквото. Лошо е, когато цялата власт се концентрира в едни ръце, и цялата политика и управление се свеждат до едни задкулисни договорки между няколкото фракции на управляващите. Това нито е здравословно, нито дава перспектива. Всички виждаме какво е състоянието на обществото - хората не виждат бъдеще. Затова гласувах, за алтернатива, която може да адресира истинските проблеми.

На второ място, гласувах за промяна в София. В столицата 25 години управляват десните. Има постижения в инфраструктурата, специално в централната част, но развитието на София е далеч от това, което повечето софиянци искат да видят“, заяви Сергей Станишев след като даде своя глас за местните избори.

Той посочи, че столичани искат да видят прозрачно и почтено управление, което се занимава с проблемите на всички софиянци, без значение дали са от центъра или от крайните квартали.

Попитан за референдума Станишев отговори: „По време на цялата кампания, въпреки че съм човек, който следи новините, не чух сериозна дискусия и аргументи какви са плюсовете и какви са рисковете от електронното гласуване. Големият въпрос е дали така вотът може да бъде манипулиран. За съжаление кампанията за референдума се превърна в политическа игра, а не в отстояване на правата на гражданите. Много по-смислен би бил въпросът „за“ или „против“ задължителното гласуване. Днес той е много по-актуален и би решил повече проблеми.“

Станишев пожела успех на червените кандидати за вота. „Само БСП може да предложи истинска социална алтернатива, битката продължава.“

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Новини