Сергей Игнатов избран за ректор на частен университет във Вилнюс

ТИР се запали на магистрала “Тракия” Няма информация за пострадали хора

3,5 години затвор за рапър от остров Майорка, възхвалявал тероризма

3-годишните близнаци, чиято майка беше арестувана, остават под лекарско наблюдение

Северна Корея е отменила в последния момент уговорена среща с Майк Пенс

Претърсват имота на мъжа, който стреля по полицаи в село Орешник

Във Франция арестуваха трима души, заподозрени в съучастие в атентатите в Каталуния

Венецуела започва продажба на своя криптовалута

Доналд Тръмп е поискал изготвянето на доклад относно възможните нарушения на договор от страна на Русия

Кралица Елизабет Втора за пръв път присъства на Лондонската седмица на модата

Уърлпул изтегля над 310 000 потенциално опасни електрически кани

Ден за тричане Премиера на сборник пиеси от Емил Атанасов

Десетки българи са завлечени с пари от интернет измамник във Великобритания

Парфюмите и шампоаните замърсяват атмосферата повече от автомобилите

Вижте акцентите от броя на “Труд” в сряда, 21 февруари 2018

14 жалби разгледа ОИК във Велико Търново

В ОИК във Велико Търново рез изборния ден са подадени 14 жалби. По девет от тях има произнесени решения. Един от сигналите е обжалван пред ЦИК. Става дума за жалба в деня за размисъл, свързана с автомобил, който се движел с агитационни материали. Тъй като ОИК е оставил без уважение сигнала, лицето е потърсило съдействие от ЦИК.

Голяма част от останалите жалби са свързани с нерегламентирана агитация край изборни помещения. Една от претенциите е частично основателна,. Това съобщи председателката на ОИК в болярския град Десислава Йонкова.

В близост до секция във великотърновското село Велчево е имало разлепени агитационни материали, които след препоръка са били отстранени. Внесена е и жалба, че на гласоподаватели се раздават повредени бюлетини. След проверка е открита само една такава бюлетина, която е била унищожена.

Жалба на партия твърди, че в секция във великотърновското село Ресен имало видимо струпване на компактно ромско население. Проверка на комисията не е установила подобно сборище. Внесена е и жалба, че една от секциите, която е с 9-членна, днес работи само с осем души. Според Десислава Йонкова секционната комисия има нужния кворум и това не води до нелегитимност на нейните действия.

Друга партия се жалвала, че членове на цяла секция в село Големаните са получили пари от общинската администрация. Десислава Йонкова посочи, че това са полагаемите плащания, които получават всички членове на СИК срещу съответния платежен документ. Има и жалба от гражданин, който твърдял, че отишъл да гласува в секция във Велико Търново, но му дали и бюлетина за референдума, която той е пуснал с “нежелание”. През целия ден не са постъпвали по-сериозни сигнали за изборни нарушения, посочи Йонкова

37,89% бе избирателната активност за местния вот към 17 часа в община Велико Търново. За органи на местната власт са пуснали бюлетина 27 517 души от имащите право на глас 72 622 избиратели. Активността за националния референдум бе по-ниска – 32,52%. „Това означава, че на въпроса на допитването са отговорили 24 586 великотърновци от имащите право на вот 75 611 души”, уточниха от ОИК в старата столица.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете