Цачева: ГЕРБ ще инициира изменение в Конституцията за промяна на депутатския имунитет

В последните дни българската общественост е скандализирана от брутални прояви на народни представители, които скандализират обществото, злоупотребявайки със статута си на народни представители. Това каза по време на извънреден брифинг председателят на НС Цецка Цачева, предаде "Фокус".

"ПП ГЕРБ осъди по категоричен начин действията на подобни народни представители. Те са в грубо противоречие на правовия ред, неспазването на закона, нарушание на демократичните устои на държавата и погазване авторитета на българските институции", подчерта Цачева. Тя обясни, че изпълнителната комисия на ГЕРБ е взела решение народните представители от ГЕРБ да инициират изменение на Конституцията за отпадане на чл. 70 от нея.

"НС има искане от главния прокурор за даване разрешение за наказателно производство срещу народни представители, но при сега действащият ред приемаме, че хипотезата е тромава и в никакъв случай не отговаря на обществените настроения. Още в утрешния ден започваме консултации с останалите парламентарно представени партии.

Надяваме се да получим подкрепа, за да уредим института на имунитета в НС", каза още Цецка Цачева.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Новини