Финансовият министър Владислав Горанов е поискал обяснение за драстичните разминавания в сметките на НЗОК

Стоян Александров пред “Труд” за обвиненията в лихварство: Нямам никакъв коментар

Бойко Борисов ще участва в неформалното заседание на Европейския съвет в Брюксел

Честват 135 г. от създаването на Варненското медицинско дружество

Над 70% от операциите в Урологията в Търново са ендоскопски

Цветанов и Нинова с общ законопроект Дават на родителите на загинали военнослужещи по време на задгранични мисии наследствени пенсии

Иракските власти предадоха на руските четири жени и 27 деца, свързани с “Ислямска държава”

Детска ясла в Монтана грейва по „Красива България”

Недохранените 3-годишни близнаци Стефан и Габриела отиват в дом или в приемно семейство Социалните служби установили, че не е подходящо да изпратят децата при баба им

Международен конкурс избира най-добрата концепция за нов градски център на Велико Търново

Съдят мъж от Разлог за подправяне на лотариен билет

Стоян Александров дал 61 кредита като физическо лице и 14 през фирми Общ размер: 541 000 лв., 1 693 160 долара и 3 738 600 евро; 1 006 400 лв. и 9 955 579.88 евро

70-годишен намушка трима бежанци в Германия

Шест Златни ритони на ВИНАРИЯ 2018

“Левски” предлага работа на красавици

Манолова: Необходим по-голям капацитет в “Арена Армеец”, да приема изборните книжа

Доц. Димитър Ставрев, проф. Златислав Стоянов и доц. Емануела Мутафова /от ляво на дясно/ съобщиха поредицата от събития, с които МУ-Варна ще отбележи 135 г. от създаването на Варненското медицинско дружество.

Единственото решение хората да си тръгнат е чрез увеличаване на броя пунктове, които приемат изборните книжа от хората от секционните избирателни комисии. Това каза пред журналисти в зала „арена Армеец” омбудсманът Мая Манолова, във връзка със създалата се ситуация с преброяването на бюлетините от проведените местни избори, предаде Фокус.

Манолова обясни, че е прекарала 2 часа в „Арена Армеец”, за да разговаря с хората от СИК-овете.

„Това наистина са много отговорни хора, които запазват самообладание и търпение. Това, което е очевидно обаче е, че е необходим по-голям капацитет, който да приема изборните книжа. За съжаление срещата ми с председателя на ОИК – София не завърши с успех, тъй като тя отказа да включи ресурса от експерти, с който разполага нейната комисия в този процес”, допълни омбудсманът.

Манолова обясни, че се е свързала с вицепремиера Томислав Дончев, който отговаря за изборния процес и е провела десетки разговори с ЦИК.

„Уверението е, че ЦИК ще обсъди този въпрос и ще вземе решение за предоставяне на допълнителен експертен потенциал от комисията за целите на приключването на процеса”, уточни Мая Манолова. Според нея няма как с работа на 10 – 15 приемателни пункта процесът да приключи в разумно време.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете