Манолова: Необходим по-голям капацитет в "Арена Армеец", да приема изборните книжа

Единственото решение хората да си тръгнат е чрез увеличаване на броя пунктове, които приемат изборните книжа от хората от секционните избирателни комисии. Това каза пред журналисти в зала „арена Армеец” омбудсманът Мая Манолова, във връзка със създалата се ситуация с преброяването на бюлетините от проведените местни избори, предаде Фокус.

Манолова обясни, че е прекарала 2 часа в „Арена Армеец”, за да разговаря с хората от СИК-овете.

„Това наистина са много отговорни хора, които запазват самообладание и търпение. Това, което е очевидно обаче е, че е необходим по-голям капацитет, който да приема изборните книжа. За съжаление срещата ми с председателя на ОИК – София не завърши с успех, тъй като тя отказа да включи ресурса от експерти, с който разполага нейната комисия в този процес”, допълни омбудсманът.

Манолова обясни, че се е свързала с вицепремиера Томислав Дончев, който отговаря за изборния процес и е провела десетки разговори с ЦИК.

„Уверението е, че ЦИК ще обсъди този въпрос и ще вземе решение за предоставяне на допълнителен експертен потенциал от комисията за целите на приключването на процеса”, уточни Мая Манолова. Според нея няма как с работа на 10 – 15 приемателни пункта процесът да приключи в разумно време.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Новини