Президентът Румен Радев пред кипърския бизнес: България е водеща във финтех индустрията в Източна Европа

Завръщане с 1000 конски сили Величественият офроудър Hummer възкръсва под марката GMC

Смъртните случаи от коронавиурса в Италия вече са 11, заразените са над 300

Изследват бебе на годинка за коронавирус в Пловдив

Депутатът от БСП Явор Божанков: Хората в Полски Тръмбеш не са доволни от водената държавна политика

Втора грипна вълна се задава у нас

Какво ще стане ако се кръстоса блондинка със заек?

На чист понеделник забраняват движение на камиони от 1,5 тона в Гърция

Двама души са под наблюдение във ВМА за наличие на коронавирус

Жена е тежко ранена при катастрофа в София

Учениците от Свищов, завърнали се от Палермо, нямат симптоми на коронавирус

Словакия отхвърли Истанбулската конвенция

Самолет с българи кацна на Летище София от Милано

Първи случай на коронавирус в Латинска Америка

Да поговорим сериозно за достъпността Нека видим в сравнителен план колко много път имаме да извървим като общество

Ралица събужда звяра в коли и мотори

Зограф с аерограф – така можем да наречем талантливата млада художничка Ралица Христова. За тези, които се чудят – аерографът е съвременен уред за нанасяне на бои под формата на аерозол – смесени с въздушна струя под налягане. С тази техника се правят невероятни рисунки върху метал, дърво,текстил и всякакви други повърхности.

Веднага след Художествената академия Ралица се захваща здраво за работа в тази интересна област. С много хъс успява да създаде цял аерографски екип, с който привлича много клиенти и си създава име в бранша.

В момента Ралица подготвя в столицата аерографска изложба, която ще се открие на 1 ноември. Една от спецификите на такава изложба е, че експонатите предварително са „закупени”, те са поръчани и платени от клиентите, които ги отстъпват временно за експозицията. Друга специфика на подобна изложба е това, че много от рисунките не могат да бъдат представени по чисто обективни причини. Ралица и нейният екип са реализирали стенописи, които няма как да бъдат показани. През лятото на 2014 година е нарисувана и яхта, която също трудно може да бъде представена. Някои от автомобилите – произведения на изкуството, вече не са в страната.

Все пак зрителите ще могат да видят едни от най-успешните рисунки. Цялостно нарисуван ловен джип с ловни сцени е една от основните атракции, цялостно изрисувана миникола ще бъде атракция за децата, няколко от най-красивите изрисувани мотори ще присъстват заедно със своите собственици, чиито кожени дрехи и ботуши също са рисувани от художничката.

Ще бъде представен и изрисуваният летателен шлем на един от действащите български летци на изтребители. С интерес се очаква и пристигането на коженото яке, на което е нарисуван фронтменът на култувата рок група WASP. Когато собственикът на якето се е появил на концерт на групата и Блеки видял якето, бил буквално смаян. Ще бъде представен и действащ модел TIR, върху който са изрисувани лицата на легендарните AC/ DC.

„Много често най-добрите идеи идват от самите клиенти, споделя художничката. Веднъж при мен дойде жена, която много искаше да изненада приятно съпруга си, който имаше петдесетгодишен юбилей. След като по умувахме заедно, тя ми даде снимка на съпруга си, от която го нарисувах с неговата любима лула и го размножих на около 20 броя тениски. После научих, че ефектът бил впечатляващ. За мен най-голямото удоволствие е да видя клиента си доволен. Парите, които хората заплащат за моята работа, винаги са на второ място. Моето изкуство е достъпно за всеки човек.“

Извън аерографията Ралица работи в киното и телевизията. Художник е на българския игрален филм „Завръщане” от 2008 година, както и на две телевизионни продукции на БНТ.

Това не означава, че е загърбила чистото зографство – продължава неуморно да рисува картини и подготвя първа самостоятелна изложба през 2016 година.

ВИЗИТКА

Ралица Христова е родена през 1983 година в град София. Учи в Средното художествено училище за приложни изкуства, завършва Националната художествена академия през 2007 година. Семейна с едно дете.

Изложбата на Ралица ще бъде открита в 12 часа на 1 ноември, неделя, пред църквата „Свети Николай Софийски“ до кръстовището на улиците „Пиротска” и ”Опълченска”.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.