Първи случаи на коронавирус в Кувейт и Бахрейн

Шофьорът на автобуса, в който съблякоха 14-годишно момче, дава обяснения  По думите на водача, той не е помолен за помощ, обясни шефът на "Столичен автотранспорт" - Дружба

Тръмп пристигна на двудневно посещение в Индия, ще разгледа Тадж Махал с Мелания

Кога една жена мирише на гора?

Експерт от РИОСВ: Още не са извозени откритите химикали от бившия военен завод „Гаврил Генов“ във Враца

Джамбазки: Направих неправилна преценка, когато ме хванаха да карам пиян

Проф. Олег Асенов: Имаше яростната хакерска атака срещу АПИ вчера

Експерт: Пробите в река Юговска не показват наличие на цианид

Кирил Ананиев: Пробата за коронавирус, на починалия в Банско китаец, е отрицателна

Откриха стотици трупове на делфини по френското крайбрежие

Повече от 60% от американците мислят, че Тръмп ще бъде преизбран за президент

Започва делото за екстрадиция на Джулиан Асандж в САЩ

Консулът на България в Милано: Имаме доста обаждания заради коронавируса, сънародниците ни са притеснени

Михаил Околийски, СЗО: Целият свят взима решителни мерки срещу коронавируса, дано всичко приключи до месец

Салма Хайек отрече да си слага ботокс

Първа тримесечна загуба за Volkswagen от 15 години насам

Германският автомобилен концерн Volkswagen AG отчете оперативна загуба в размер на 3,48 млрд. евро за третото фискално тримесечие. Резултатът на най-големия автомобилен производител в Европа е по-слаб от предварителните консенсусни очаквания на анализаторите, които предвиждаха загуба в размер на 3,27 млрд. евро, предава Bloomberg.

След данъчните отчисления загубата възлиза на 1,7 млрд. евро.

Това е първата тримесечна загуба за компанията от 15 години насам. Преди година концернът отчете печалба от 3,23 млрд. евро.

„От една страна, данните показват основната сила на Volkswagen Group, а от друга, става ясно първоначалното въздействие на сегашната ситуация“, посочва в изявление главният изпълнителен директор на Volkswagen Матиас Мюлер, пише „Инвестор“.

Историческата загуба се случва на фона на разрастващия се скандал, след като стана ясно, че германският концерн е използвал софтуер, за да манипулира резултатите от тестове за отделяните вредни емисии.

VW обяви още, че ще намали целта си за резултатите за 2015 г., пояснявайки, че печалбата преди лихви и данъци ще спадне „значително“.

Volkswagen изгуби около 21 млрд. евро пазарна капитализация, откакто скандалът стана обществено достояние на 18 септември. В ранната сесия днес акциите на компанията се повишиха с 3,3% до 108,6 евро за брой във Франкфурт.

Експерти твърдят, че разходите около скандала са трудно изчисляеми. Анализатори очакват, че сумата от 6,7 млрд. евро, която концернът задели, няма да стигне, за да се понесат последиците от аферата. Оценките за необходимата сума варират в диапазона между 20 и 80 млрд. евро.

Не е ясно и как скандалът ще се отрази на продажбите на останалите марки на компанията. Досега те са сравнително стабилни. До края на септември на годишна база VW отчита спад от 1,5 на сто, но това се дължи преди всичко на колебливите продажби в Китай, където икономиката се влошава.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.