Проф. Плочев: Не знам кой ми е началникът, не се чувствам виновен

Мъж се барикадира в къща в тополовградското село Орешник

В Южна Франция бяха арестувани трима души, заподозрени в съучастие в атентатите в Каталуния през август 2017 г.

Вижте какво ще решава Министерският съвет утре, 21 февруари 2018 г.

Цветан Цветанов: С „Обединени патриоти“ сме единодушни за оставката на Валери Жаблянов

Чавдар Златев е новият член на УС на Fibank

Общо 37 години затвор за обвинените в убийството на Николай Радев от Дупница

Общинските съвети без лекари и юристи Декларации за несъвместимост ще се подават след следващите местни избори

Община Елена получи дарение от Швейцария за доброволното формирование

Таня Андреева: Скандалите в здравеопазването между министрите и управителите на НЗОК са по-скоро традиция, отколкото изключение

Мошеник отнесе глоба от €208 000 в Мюнхен

Четворен ръст на морбили в Европа И България е в тревожната статистика на СЗО

Десетки убити и ранени граждани на Русия и ОНД при сражение в Сирия

Столичната община съветва гражданите какво да правят при терористичен акт При взрив в метрото лягайте на пода, инструктират от "Московска 33"

Мароканецът, задържан у нас за тероризъм, ще остане 90 дни в ареста

Стотици мъже били принудени да ядат плътта един на друг при войната в Южен Судан

Ново разследване на Африканския съюз разкрива доказателства за жестокости, включително изнасилвания, осакатявания и принудителен канибализъм, извършени срещу цивилното население в хода на 22- месечната гражданска война в Южен Судан, пише британският вестник The Guardian, цитиран от Фокус.

Документът оспорва твърдението на правителството, че конфликтът е започнал след опит за преврат на бившия вицепрезидент на страната през декември 2013 г. “От цялата налична информация на комисията, доказателствата не насочват към преврат”, твърдят разследвалите войната. Резултатите от кръвопролитния сблъсък са смъртта на хиляди граждани на Южен Судан, изселване на повече от два милиона души и нарастване на страховете от глад.

“Комисията е установила сексуално насилие и престъпления, свързани с пола, извършени и от двете страни по отношение на жените”, се казва в доклада на Африканския съюз. “Той също документира упражняване на крайна жестокост като осакатяване и изгаряне на тела, източване на човешка кръв от хора, които са били току-що убити, и принуждаване на друга етническа общност да я пие или да яде човешка плът”, пише още в документа.

Разследващите са установили още, че повечето от зверствата са извършени срещу цивилното население, което няма активно участие във военните действия. Открити са и масови гробове в Джуба, Бор и Малакал, но има вероятност такива да съществуват и на други места.
В заключение се посочва, че и двете страни в конфликта са извършили престъпления срещу човечеството, но въпреки на пръв поглед етническия характер на войната, няма основания да се твърди, че има извършен геноцид.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете