Пет жени са били убити в близост до църква в Дагестан

12 души са задържани преди срещата Левски – Ботев (Пд)

Красимир Каракачанов: Амбицията ми е докато съм министър да въведем доброволната военна служба

Патриарх Неофит поиска и даде прошка в храма ”Света Неделя”

Делян Пеевски: Противниците ми са хората, ограбили България

Пропадане в снежна козирка убива Ния (обзор) Седнала да си сложи котки на краката върху снежна козирка, която се сринала

Турист почина на ски писта „Кулиното”

Вижте акцентите в броя на вестник “Труд” в понеделник, 19 февруари 2018

Десет души са затрупани от лавина в Алпите

Италиански „Левски“ на старта

Българските Destiny’s Child изгряха в „Гласът на България“

НФСБ провежда шествие по повод 145 години от гибелта на Апостола на свободата

Протестиращи пред парламента: Не гласувайте тайно Конвенцията

Вижте поклонението пред паметника на Васил Левски в София

Сблъсъци между фенове на “Ботев” и полицията в София

Днес тръгва делото срещу Христо Бисеров

В Софийския градски съд започва делото срещу бившия председател на парламента Христо Бисеров. Той е предаден на съд за неплащане на данъци, за недекларирани сделки с валутни ценности и заради декларацията му пред Сметната палата. В подадената за 2012 година годишна данъчна декларация Христо Бисеров е декларирал дължим данък в размер на 8 376,75 лева.

Според прокуратурата обаче той не е посочил всичко, защото на доведения си син Ивайло Главинков на 12 декември 2012 г. наредил два валутни превода от собствените си сметки в евро и щатски долари в банка в Женева. С действията си той е избегнал установяването и плащането на данъчни задължения в особено големи размери – в размер на 25 678,25 лева, явяващи се разликата от дължимите 34 055,00 лева и декларираните 8 376,75 лева, припомня Нова тв.

Прокуратурата твърди, че в периода 1 януари 2013 година – 31 март 2014 г. Христо Бисеров е нарушил Валутния закон и не е декларирал вземанията си от чуждестранни лица, надвишаващи левовата равностойност на 50 000 лева. Христо Бисеров не е декларирал пред БНБ и извършените от него разпореждания със сумите – наредените на 12 декември 2012 г. парични преводи по сметки на сина си в Македония. Извършените сделки с валутни ценности са в особено големи размери, с обща левова равностойност 700 960,60 лева.

Данните за наличностите по сметките в банка в Женева в различна валута – 314 529 щатски долара и 82 515,39 евро, Бисеров не е декларирал и в подадената на 25 март 2013 г. в София пред Сметната палата декларация по Закона за публичност на имущество на лица, заемащи висши държавни длъжности. Така като лице, заемащо висша държавна длъжност – народен представител, той е затаил истина относно имуществото си.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.