36-годишен стана главен архитект на Бургас Емил Бурулянов спечели конкурса на Общината

СЗО: Рискът от разпространението на коронавирус е много висок

Парламентът на Иран спря работа заради коронавируса

Два автобуса с деца са блокирани на Витоша заради снега

Венцислав Мутафчийски: На този етап няма положителни проби за коронавирус у нас

Слави внесе в съда документи за регистрация на „Има такъв народ“

49 души в Добричко са под наблюдение заради коронавируса, няма хоспитализирани

Първи два случая на коронавирус в Мексико

Григор: Загубите от Стан ме мотивираха

Тотото смени управата си

Британец, намиращ се на кораба „Даймънд принсес“, е починал от коронавирус

Борисов обсъди с Ердоган ситуацията с мигрантите

Кукери ще гонят злите сили в бургаски квартал

Братя Диневи отменят тържеството по повод 3 март

Областният управител на Сливен изиска информация от работодатели и кметове във връзка с новия коронавирус

Днес тръгва делото срещу Христо Бисеров

В Софийския градски съд започва делото срещу бившия председател на парламента Христо Бисеров. Той е предаден на съд за неплащане на данъци, за недекларирани сделки с валутни ценности и заради декларацията му пред Сметната палата. В подадената за 2012 година годишна данъчна декларация Христо Бисеров е декларирал дължим данък в размер на 8 376,75 лева.

Според прокуратурата обаче той не е посочил всичко, защото на доведения си син Ивайло Главинков на 12 декември 2012 г. наредил два валутни превода от собствените си сметки в евро и щатски долари в банка в Женева. С действията си той е избегнал установяването и плащането на данъчни задължения в особено големи размери – в размер на 25 678,25 лева, явяващи се разликата от дължимите 34 055,00 лева и декларираните 8 376,75 лева, припомня Нова тв.

Прокуратурата твърди, че в периода 1 януари 2013 година – 31 март 2014 г. Христо Бисеров е нарушил Валутния закон и не е декларирал вземанията си от чуждестранни лица, надвишаващи левовата равностойност на 50 000 лева. Христо Бисеров не е декларирал пред БНБ и извършените от него разпореждания със сумите – наредените на 12 декември 2012 г. парични преводи по сметки на сина си в Македония. Извършените сделки с валутни ценности са в особено големи размери, с обща левова равностойност 700 960,60 лева.

Данните за наличностите по сметките в банка в Женева в различна валута – 314 529 щатски долара и 82 515,39 евро, Бисеров не е декларирал и в подадената на 25 март 2013 г. в София пред Сметната палата декларация по Закона за публичност на имущество на лица, заемащи висши държавни длъжности. Така като лице, заемащо висша държавна длъжност – народен представител, той е затаил истина относно имуществото си.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.