Съветници от РБ в Търново искат намаляне на данъците за автомобили

Новоизбраните общински съветници от Реформаторския блок във Велико Търново искат по-ниски данъци за автомобили. "Това ще е първото предложение, което ще внесем за обсъждане в Общинския съвет. Ще настояваме за намаляне на налозите поне с 30 %, тъй като търновци плащат най-високите тарифи в цялата страна", заяви Мирослав Трифонов.

Той и колегите му д-р Мавроди Калейнски, Пламен Петров и Мария Илчева ще са представителите на Реформаторския блок през идните 4 г в местния парламент.
Те обявиха, че ще настояват занапред общинските съветници да участват в провеждането на обществените поръчки. "Целта ни е процедурите да бъдат изнесени на светло. Освен това ще държим да бъде въведена практика общинската администрация да дава отчет по тях на всяко тримесечие", допълни Мирослав Трифонов.

Сред амбициозните идеи на четиримата съветници са още изграждане на детска градина в квартал "Зона В", назначаване на общински омбудсман, изготвяне на електронна туриситическа карта с всички забележителности в общината, както и въвеждане на туристически електронен билет, с който да бъдат проследявани приходите от историческите обекти.

"Ще работим и за изграждане на полигон със скоростни отсечки, за да няма гонки в града", заяви д-р Калейнски.

Коментари

Задължително поле