БСП и патриотите искат закриване на СЕМ (обзор)

Съветът за електронни медии (СЕМ) да бъде закрит поискаха депутатите от БСП и Патриотичния фронт. Мотивите - не вършел работа и бил паразитен орган.

Искането бе поставено от трибуната в парламента, където бяха гласувани отчетите на СЕМ за дейността му през 2014 г.

„Това формирование се е превърнало в абсолютно излишно. Със или без СЕМ положението в българските медии е такова, каквото е днес. СЕМ харчи абсолютно излишно и паразитно публични средства“, заяви депутатът от БСП Георги Божинов. Според него естествено реформаторско действие е регулаторът да бъде закрит.

„Допуснати са медийни картели и медийни бухалки“, обяви Слави Бинев от Патриотичния фронт, който преди година след протести се оттегли от шефския пост в медийната комисия в парламента. Зам.-председателят на Народното събрание Красимир Каракачанов (ПФ) заключи, че СЕМ не върши абсолютно никаква работа.

Шефът на медийния регулатор Георги Лозанов обяви, че закриването му би било едно от най-големите посегателства срещу свободата на словото. Според Лозанов подхващането на тази тема е директна атака на патриотите срещу него и причината за това е радиото в Кърджали. Преди месец СЕМ даде лиценз на медията, а на честотата ще се излъчва 15 часа на български и 3 часа на турски език.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Новини