Облачно време днес и температури до 15°

Днес облачността ще е предимно значителна, но само на отделни места в източните райони и Рило-Родопската област ще превали слаб дъжд. Максимални температури между 10° и 15°. Атмосферното налягане ще се задържи по-високо от средното за октомври. Днес със слаб до умерен вятър от изток-североизток ще прониква по-студен въздух. Такава е прогнозата за времето на Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ), съобщи „Фокус”.

По Черноморието ще духа умерен вятър от североизток. Облачността ще е по-често значителна, но ще е почти без валежи. Максималните температури ще са около 15°, близки до температурата на морската вода. Вълнението на морето ще е с тенденция на усилване до 3-4 бала.

Над планините облачността ще е по-често значителна. На отделни места в Рило-Родопската област, както и по северните склонове на Стара планина, слабо ще превали. Вятърът по билата ще е умерен до силен от изток-североизток. Дневните температури ще се понижат и максималната на височина 1200 метра ще е около 5°, на 2000 метра - около 1°.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Времето