109 банди разбити при акции на ГДБОП 860 обвинения след разследвания на антимафиотите

НС да даде зелена светлина за „Белене“ Партиите употребили за политически цели референдума за нова атомна централа

Съдът остави за постоянно в ареста съпрузите, обвинени за убийството в столичния квартал “Люлин”

Вижте акцентите от броя на “Труд” в понеделник, 26 февруари 2018

Русенец създаде една от най-бързо развиващите се компании в Силициевата долина

Двуметрови преспи блокират страната Комбинацията със студения арктичен въздух, който се спуска към Балканите от север, създават опасна обстановка на пътищата

Земетресение с магнитуд 5,5 по Рихтер край бреговете на Япония

Бандити няма, но ги хващат

Фънки и Хилда Казасян жури в „Като две капки вода“

„Юнайтед“ би „Челси“, Жозе не трепна

Мария и Мегз заровиха томахавките След като получи приза за Попфолк идол на годината, Фики се прибра да отпразнува изписването на първородния му син

„Лацио“ лети към Шампионската лига

Зелената империя – тъмната страна на WWF От 20 години швейцарската офшорка е оплетена с политико-икономически лобита в страната ни

Ген. Тодор Бояджиев разкри как е било подслушвано посолството на САЩ

Осъдиха на смърт 16 туркини за принадлежност към ИДИЛ

Световната здравна организация с нов призив: Не се отказвайте от месото, само го намалете

Експертите на Международната агенция за онкологични изследвания, които предупредиха, че обработеното месо може да причини рак, “не са призовали за отказ от консумация”, а “са отбелязали, че намаляването на употребата на такива продукти може да намали риска от рак на правото черво”. Това обяви в съобщение Световната здравна организация.

На 26 октомври Международната агенция за онкологични изследвания съобщи, че “обработеното месо е било класифицирано като канцерогенно за хората. Според тяхната оценка, “50-грамова порция обработено месо, ако е приемана всекидневно, увеличава риска от колоректален рак с 18 процента”. Експертите на СЗО също не изключват опасността от възникване на злокачествени образувания на простатата и на задстомашната жлеза.

Получените резултати потвърждават сегашните препоръки да се ограничи консумацията на месо, заяви директорът на Международната агенция за онкологични изследвания д-р Кристофър Уайлд. Наред с това той призна, че не трябва да се отричат и полезните хранителни свойства, с които се отличават месните блюда.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.