Борисов: Изведнъж нещо стана и Волен Сидеров вече не беше същият

Волен Сидеров в последните месеци почерпи за раждането на сина си. Изведнъж нещо стана и този човек вече не беше същият. Преди 10 дни беше спокоен, не говореше нито за мафия, нито за контрабанда. Надявам се, да се съвземе. Това заяви премиерът Бойко Борисов в ефира на БНТ.

"Много тежки за броене избори бяха - брояха се гласовете за кмет, за общински съвет, за районен кмет, за кметски наместник, за референдум", каза още Борисов

Борисов коментира, че освен това трябва да си много сръчен, по трудово обучение отличник, за да ги сгънеш бюлетините и даде пример с гласуването в Банкя, където бюлетината не е била сгъната. По отношение на оставката на председателя на ОИК – София Диляна Иванова, той посочи, че за съжаление това е трябвало да стане още в понеделник. „Това е идиотщина”, коментира премиерът.

Премиерът Борисов коментира, че това са били едни най-тихите и безспорните избори. „Самите вие казвахте, че няма предизборната кампания. Нямаше желание за битка изобщо. Изведнъж с една абсолютна глупост, заложена е в самия закон. Със своите глупости, че 19 души ще броят 1500 секции. Нашата председателка, защото ГЕРБ я е предложил, но в тези секции има представители на всички политически партии”, каза той.

„Едно време, когато казах, че с това разполагаме с държавата, това сме. Какво не знаят хората. Не знаят какво е преференция. Знае се, че ако някой ти харесва от кръгчето, ще му сложиш тикче. Нека да тълкуваме така нещата, но аз мисля, че няма как да се объркаш ако си грамотен човек. Пише паритя, пише всичко. То е написано. Имаме задължително средно образование, би трябвало всеки да може да прочете”, каза още премиерът Борисов.

"В тези избирателни секции и комисии има представители на всички партии, няма как да стане далавера. Много тежки избори за броене бяха, имаше по 5-6 неща. В Банкя не бяха сгънати бюлетините, трябва да го гледаш от всички страни и да си много сръчен", добави премиерът.

"Мисля, че много от партиите знаеха, че ще загубят. С цялото ми уважение към Михаил Миков, той не си надъхваше електората да се сбори с нас, той е приел, че да си втори е добре", заяви Борисов.

"Виждате какъв е резултата - 86-86%, няма как да има грешки. Нашите кметове навсякъде си повтарят и потретват мандата, няма какво да ме е страх. От кое да ни е страх-от това че направиха добри екипи?", каза още Борисов.

"Хакерската атака-това са 500 милиона влизания извън България. На ГЕРБ какъв ни е интереса, това беше тежък удар за нас", каза още премиерът.

По повод големият брой невалидни бюлетини Борисов каза: "Аз знам за хора, които са говорили със свои близки, които са казали, че няма да слагат преференция, а са сложили, защото са знаели какъв ще е резултата."

"Хората всеки ден виждат какво правим ние. Аз знам всеки проект колко пари струва, колко време сме го правили.", каза Борисов.

В програма "Екология" имаме 99% усвоени пот България еврофондове", заяви Борисов.

Резултатът от изборите показа, че сме отговорни. Въпреки идиотските неща, които ни правиха на миналите избори - аферата "Костинброд". ГЕРБ за ужас на БСП си направи кадри", заяви премиерът.

"Премиерът няма имунитет и министрите нямат имунитет. Мисля, че нашата работа не е по-малко опасна", каза Борисов в отговор на въпрос, свързан с предложението да бъде променен чл. 70 от Конституцията, регламентиращ депутатския имунитет.

Премиерът Борисов коментира, че депутатите в парламента трябва да имат свобода – да могат да говорят. „1000 % неприкосновени трябва да бъдат”, коментира Борисов и изтъкна, че в обществото те трябва да бъдат с поведението си за пример.

Според Борисов извън парламента народните представители трябва да се държат като всеки обикновен гражданин.

"Ще бъде добре Алексей Петров да съдейства на разследването", каза още Борисов.

Премиерът призова Алексей Петров, ако той самият разполага с някаква информация относно случилото се, да я предостави на разследващите. По думите му той е опитен човек и е бил един от най-добрите барети.

„Всеки, който е бил в казарма знае, че от такова разстояние е много рисковано да има поражение”, каза още премиерът Бойко Борисов.

По думите му за самия атентат е било избрано неприятно време - точно преди изборите.

"На централно ниво големият успех го постигнахме миналата неделя - препотвърдихме, че сегашната коалиция, при предсрочни избори, няма да има по-добър вариант", каза още Борисов.

„Нека да си мируваме и да си работим”, допълни Борисов. Във връзка с исканите от страна на АБВ оставки на министрите на отбраната и външните работи Борисов заяви, че отговорът и по двете искания е „Не”. „В сферата на социалната политика мисля, че министър Калфин реформата, която направи и сега ще видите колко неща са направили. Мисля, че и те са доволни. В Мездра ще ги подкрепим, те в Шумен ни подкрепят”, обясни Борисов.

”Ние не сме еднакви нито с АБВ, нито с РБ, нито с Патриотите. Ние сме различни партии и не случайно от тази трибуна съм толкова миролюбив, защото в един град като Свищов или Левски има такива междуличностни отношение в последните 10 години между, че колкото и да ги натискам да се разбират не щат. Но на централно ниво големият успех го постигнахме миналата неделя - препотвърдихме, че сегашната коалиция, при предсрочни избори, няма да има по-добър вариант”, коментира Борисов. По думите му военният министър полага големи усилия и справя се добре. „В актуализацията на бюджета 50 и няколко милиона за тази година, за следващата година изравняваме критерия, който е за НАТО”, отбеляза Борисов.

Очаквайте подробности.

Коментари

Задължително поле