Лекари с отдалечен достъп до информация

За първи път в България лекари имат възможност за дистанционен достъп до информацията за пациентите, съхранявана в болничния софтуер. Това става чрез специално разработено мобилно приложение от “Виваком“, което позволява на медиците да се свързват с болничната система чрез таблет. Проектът е внедрен и работи успешно в столичната Първа САГБАЛ „Св. София“.

Иновативната технология е резултат от успешното партньорство между телекома, медицинското заведение, разработчика на болничния софтуер - “ГАМА Консулт” и доставчика на специално пригодените таблети - “Huawei”.

Мобилното приложение е разработено с цел да е максимално удобно и полезно за нуждите на медиците от общинската АГ болница. То им позволява да се свързват с болничната система чрез таблет и така да получават достъп до информация като история на заболяването, лабораторни изследвания, прилагано лечение и др. По този начин медиците могат да наблюдават и управляват дистанционно лечението на пациентите си, както и да вземат необходимите решения навреме. Трансферът на информация се извършва през защитената 3G среда на “Виваком“, която гарантира сигурността на данните.

Новаторското решение ще спомогне също за улесняване на административното и финансово управление на общинската болница. То осигурява прозрачност и възможност за контрол в реално време върху приходите и разходите на заведението от страна както на лекарите и ръководството, така и на Столичната община.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Технологии