В Банско арестуваха 6 лица за проституция и дрога

БСП готви концепция за партийна телевизия

Без почивка за бавния и напрегнат ЦСКА

Британец продаде марков чайник на 200 години за 650 000 евро

Атина към Анкара: Не сме Ирак или Сирия, можем да се защитим

Мария Захарова: Кокаинът в посолството в Аржентина няма общо с руските дипломати

Започна градеж на храм “Св.Райко Шуменски”

Тази година откриват „Пловдивци“ – първият нов язовир от 30 години

Протестиращи блокираха отново пътя Е-79 край Видин

Кушията в Априлово през обектива на “Труд” (СНИМКИ)

Мъже с качулки запалиха камиони и багери на транспортна фирма

МВнР: Избягвайте пътувания на Балканите заради тежката зимна обстановка

Махат „Александър Велики“ от летището в Скопие (ВИДЕО)

Нови изисквания към общинските съветници ще има от следващия мандат

60-годишен закон засяга над 10 000 деца годишно у нас Игра „Не ме съди, човече” събра родители и хлапета във Варна

Лекари с отдалечен достъп до информация

За първи път в България лекари имат възможност за дистанционен достъп до информацията за пациентите, съхранявана в болничния софтуер. Това става чрез специално разработено мобилно приложение от “Виваком“, което позволява на медиците да се свързват с болничната система чрез таблет. Проектът е внедрен и работи успешно в столичната Първа САГБАЛ „Св. София“.

Иновативната технология е резултат от успешното партньорство между телекома, медицинското заведение, разработчика на болничния софтуер – “ГАМА Консулт” и доставчика на специално пригодените таблети – “Huawei”.

Мобилното приложение е разработено с цел да е максимално удобно и полезно за нуждите на медиците от общинската АГ болница. То им позволява да се свързват с болничната система чрез таблет и така да получават достъп до информация като история на заболяването, лабораторни изследвания, прилагано лечение и др. По този начин медиците могат да наблюдават и управляват дистанционно лечението на пациентите си, както и да вземат необходимите решения навреме. Трансферът на информация се извършва през защитената 3G среда на “Виваком“, която гарантира сигурността на данните.

Новаторското решение ще спомогне също за улесняване на административното и финансово управление на общинската болница. То осигурява прозрачност и възможност за контрол в реално време върху приходите и разходите на заведението от страна както на лекарите и ръководството, така и на Столичната община.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.