Намериха отломките от руския самолет, повечето пасажери вероятно са загинали

Падналият на Синайския полуостров руски самолет е изцяло разрушен, повечето пасажери вероятно са загинали. Това съобщи Ройтерс, позовавайки се на египетските служби за сигурност.

Локализирани са отломките от самолета, предава пък AFP, цитирайки прессъобщение на премиера на Египет Шериф Исмаил.

„Военни самолети са намерили отломките в планинска област, 45 линейки са изпратени към зоната, за да евакуират мъртвите и ранените“, се казва в съобщението.

Пътническият самолет на руската авиокомпания, “Когалимавиа” с 224 души на борда е започнал да губи височина, след което е изчезнал от радарите на египетските авиодиспечерски служби. Това твърди „Интерфакс”, позовавайки се на данните от интернет портала Flight Radar24, който следи полетите по целия свят.

По данни на сайта самолетът е изгубил рязко 1,5 километра височина, а след това е изчезнал от радарите.

Руският пътнически самолет, изпълняващ чартърен рейс от египетския курорт Шарм ел Шейх до Санкт Петербург, е изчезнал от радарите малко след излитането.

По-късно в други медии се появиха съобщение, че той е катастрофирал.

На борда си самолетът Airbus A-321 на авиокомпанията "Когалимавиа" е превозвал 224 човека, от тях 217 пътници. Повечето са руски туристи, които са почивали в Египет.

По първоначални данни самолетът се е разбил някъде в Синайския полуостров. По-късно египетските власти отрекоха това и заявиха, че машината е напуснала египетското въздушно пространство.

Според последните съобщения на египетските медии обаче останки от самолета вече са открити на територията на Египет.

Руски граждански самолет е паднал в събота в централната част на Синайския полуостров в Египет, заяви в свое прессъобщение кабинетът на египетския премиер Шериф Исмаил, цитиран от AFP.

Източник от египетската авиодиспечерска служба е посочил, че връзката с руския чартърен самолет е била изгубена над Синайския полуостров.

Руски медии съобщиха, че на Синайския полуостров са открити отломки, вероятно част от злополучния самолет. Районът е отцепен, на мястото са изпратени спасителни и разследващи екипи.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Свят