Каква е разликата между свинята и милиционера?

Нено Димов: Темата за имотите на част от управляващите ми изглежда като начална предизборна кампания

Хвърлиха граната в посолството на Русия в Атина

Русия никога няма да признае Голанските възвишения за част от Израел

Тодор Ташев, старши директор „Мрежа и услуги” в А1: А1 ще бъде пионер в развитието на 5G технологията

Започва набирането на оферти за продажбата на имот на семейство Баневи

Временно ще бъдат затруднени дейностите по регистрация в „Пътна полиция” поради обновяване на софтуерен компонент

Николай Цонков: Висшите учебни заведения са сложни организации, които работят по определен ред и правила

Отбелязваме Световния ден на водата

Индонезийската Garuda отменя поръчката за 49 самолета Боинг 737

Най-малко 47 са жертвите от взрива в завод в Източeн Китай

Франция отхвърли искането на Тръмп за членство на Бразилия в НАТО

ЕС е съгласен на отлагане на Брекзит, ако сделката на Мей бъде одобрена от депутатите

Лъвски скок или „план Б“ за България

Кола се вразя в тълпа хора в Китай и уби 6 души Шофьорът е застрелян от полицията

Иван Донев – дизайнер с кауза и с колекция

Да градиш мостове между религиите, между миналото и настоящето, за да има бъдеще. Това са неща, в които вярва Иван Донев. Дизайнер, роден в най-католическия български град Раковски, но създаващ висша мода в Италия. Когато в началото на годината говорихме с него, първата му колекция беше проект. Днес тя вече е факт. Сред 20-те тоалета има 15 модела Pret-a-porter и 5 Haute Couture. Второто е най-висшето майсторство в модата – изпипване на детайлите с фина, ръчна изработка, нещо, което Донев всеки ден доказва, че е в кръвта му. “Създадох тази колекция с много любов и дълбоко послание, имайки предвид ставащото сега в Сирия”, казва Донев. Колекцията е вдъхновена от ислямското изкуство и пътуванията му в Турция и Катар, архитектурата там и сирийски орнамент в Музея за ислямско изкуство в Доха.

Вероятно най-лесно е да представиш колекция по традиционния начин, но Иван избра друг – за благотворителна кауза в Рим. В името на аристи от Италия и Турция и с помощта на New east foundation и галерията за модерни изкуства “М’АМА АRT”. Председател на фондацията е Атилган Баяр, а негов заместник Алберто Микелини, журналист и депутат от партията на Силвио Берлускони “Форца Италия”. Начело на галерията е Алесия Монтани, адвокат и ценител на изкуствата, която не просто представя различни творци, а ги предизвиква да се вдъхновяват един от друг.

Сега предизвикателството на Монтани потопи таланта на българина в този на италианския жудожник Джулио Ригони. “В изкуството има нещо завладяващо, абсолютно, неизразено, бурно, ведро, успокояващо”, смята Иван, след като вече е направил два модела от “(Между) Облаците”. Това е златната органза, сътворена от Ригони в рамките на проекта на галерията за създаване на дамаска за мебели като произведение на изкуството. Резултатът е обещаващ, а фактът, че Алесия Монтани се появи лично с един от тоалетите на Донев, направени с органзата на Ригони, потвърждава, че умението да изразиш таланта си, те води по правилния път.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.