Мариела Скендерова представи българските галоши на модния подиум в Бостън

Мариела Скендерова трансформира гумените галоши на българските баби в екстравагантни обувки и ги показа на фешън форум за млади таланти в Бостън. Аксесоарите, които тя предлага на дамите, са модернизирана вариация на архаичните дворни патъци, произведени от съвременни италиански pvc и силиконови материали в различни цветове, пише вестник "Стандарт".

Преди да предприеме тази авантюра в стайлинга, Мариела е била на специален курс по обущарство в Лондон. След финала му цяла година е правила експерименти, преди да превърне едновремешните "селски" чепици в нестандартни, идейни и привлекателни изкушения. Към тях, съвсем логично, е измайсторила и чанти - от не по-малко нестандартни материали с дървени и метални елементи, винтидж бижута, кожа, силикон, винил...

Мариела започва кариерата си в модата с ръчна декорация, след като 10 години работи в рекламния бизнес. Тя залага на таланта си да трансформира на пръв поглед обикновени и непотребни вещи в произведения на изкуството, придавайки им и нов смисъл.

"По време на Emerging trends в Бостън експерти в бранша оцениха високо шоуто. Новозараждащите се локални тенденции получиха достъп до глобалния пазар", споделя изгряващата дизайнерка след гастрола си в най-европейския град на САЩ. Нейните колекции са били представени под мотото "For-еsthetic" - манекените, наконтени с обувките и чантите в естествени цветове, вдъхновени от природата, са дефилирали под звуците на родопски гайди. Ефектът е бил изключителен. В ревютата са се изявили моделиери от САЩ, Унгария, Китай, Тайланд и Австралия. Emerging trends e гастролиращa платформа за нововъзникващи трендове. Тя се провежда всяка година в Ню Йорк, Бостън и Лондон на фешън седмиците.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Лайфстайл