Експерт: Смущаващо е, че руският самолет се е разцепил на две

Специалистът по авиaционна техника Ангел Борисов е гост в студиото на “Денят започва” по БНТ, за да коментира версиите за инцидента на руския самолет на Синайския полуостров.

Остават много неизвестни от този трагичен инцидент. Вчера Ислямска държава обявиха, че те носят отговорност за катастрофата. Руските власти от своя страна опровергаха това твърдение. Борисов сравни инцидента с този в Украйна с малайзииския самолет.

“Дано се окаже, че тази версия не е така изпълнена. Ние разбрахме какво стана над Украйна, след като стана инцидента с малайзийския самолет, тогава авиокомпаниите анулираха полетите си над тази територия, която е военна. Абсолютно същото е и сега, затова казвам, че ние не извличаме поуките”, каза той.

“Едно от смущаващите обстоятелства е, че самолетът се е разцепил, така да го наречем, на две – в едната част усукано са затиснати все още пътници вътре, а другата част има на пет километра изхвърчали тела. Тези тела много трудно биха изхвърчали на такова разстояние при удар в земята… Имам съмнение за разпадане на самолета във въздуха”, каза Борисов.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Новини