Утре ще е слънчево с максимални температури между 12° и 17°

Атмосферното налягане слабо ще се понижи, но ще се задържи по-високо от средното за ноември. През нощта над по-голямата част от страната ще бъде предимно ясно. Вятърът и в югоизточните райони ще отслабне и стихне. Сутринта ще бъде студено с минимални температури между минус 3° и 2°, по Черноморието – 5-9°. Това съобщиха за Агенция „Фокус” от Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ) към Българска академия на науките (БАН).

Утре ще преобладава слънчево време с временни увеличения на облачността, предимно средна и висока. Преди обяд на места, главно по поречието на Дунав и по крайбрежието на морето ще има краткотрайна мъгла или ниска облачност. Ще бъде почти тихо. Ще започне затопляне и максималните температури ще бъдат между 12° и 17°.

Над Черноморието преди обяд ще има краткотрайна мъгла или ниска облачност, а около и след обяд ще бъде предимно слънчево. Ще бъде почти тихо. Максимални температури на въздуха: 13-14°. Температурата на морската вода е 14-16°. Вълнението на морето ще отслабне до 2-3 бала. Над планините ще бъде предимно слънчево. Ще духа слаб североизточен вятър. Ще се затопли и максимална температура на височина 1200 метра ще достигне 11°, на 2000 метра – около 6°. През следващите три дни над по-голямата част от страната ще бъде предимно слънчево и почти тихо.

Във вторник и сряда само на отделни места покрай река Дунав сутрин за кратко ще се образува мъгла или ниска облачност, но към четвъртък явленията ще са по-трайни и на повече места в Дунавската равнина и Горнотракийската низина. Минималните температури ще са между 1° и 6°, по Черноморието до 10°-12°, максималните – предимно между 12° и 17°. Над планините и планинските райони ще е слънчево и там затоплянето ще е по-съществено.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Времето