Атанас Мерджанов: Оставките не решават проблема, Миков е полезният лидер на БСП в момента

„Оставките сами по себе си не решават въпроса”, така коментира загубата на местните избори Атанас Мерджанов от БСП пред bTV.

„От последните парламентарни избори ние не успяхме съвсем цялостно да разположим организационните действия и кадровите промени по места”, призна той. По думите му трябва да се направи оценка дали са били използвани всички шансове социалистите да бъдат убедителна опозиция.

Според него „статуквото в БСП е променено отдавна” и е много по-добре да работиш за промяната в партията отвътре, отколкото да рушиш отвън.

Мерджанов беше категоричен: „Съдбата на лидера на БСП не е прищявка на един или друг критикар”. „Михаил Миков е полезният лидер на БСП в момента”, допълни депутатът.

По отношение на битката за София, където БСП остана на трето място, Атанас Мерджанов пренасочи въпроса към софийската организация: „Определени резерви могат да се търсят и в поведението на кандидата ни (проф. Михаил Мирчев), и в организацията на кампанията”.

Социалистът подчерта, че все пак БСП остава втора политическа сила у нас с 60 общини. Червените обаче нямат нито един кмет в областните градове. Той беше категоричен, че друга опозиция в парламента няма „след като всички парламентарни сили се наредиха зад ГЕРБ и подписаха промените в Конституцията”. Мерджанов допълни, че ДПС навсякъде са подкрепяли хората на Бойко Борисов.

„Спомням си далечната 1995 г., когато ние развявахме едни карти – цяла България червена, и нищо добро не последва от това. ГЕРБ се нагълтаха с власт, оттук нататък е важно какви ще бъдат политиките”, заяви още депутатът от БСП.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Новини