ДПС иска повторно броене на бюлетините във Ветово

ДПС иска повторно броене на бюлетините в община Ветово, след като досегашният кмет Георги Георгиев /МК "Бъдеще за всички"/ спечели четвърти мандат с 50,11% срещу Мехмед Мехмед - 49,89%. Разликата между двамата е само 14 гласа, сочат резултатите в 100% обработените протоколи от Общинската избирателна комисия /ОИК/. Те вече са качени в сайта на ЦИК.

От ДПС твърдят, че разликата между двамата кандидати е 11 гласа. Те имат съответно по 25 и 27 недействителни бюлетини. В урните са открити 104 празни бюлетини, с гласуване за повече от една листа и в които не може да се установи еднозначно вотът на избирателя.

Георги Георгиев спечели битката, въпреки че м.г. ГЕРБ сне доверието и подкрепата си от него. Кандидаткметът им Димитър Денев събра 12,21% и отпадна от балотажа. 2 г. Общинският съвет на Ветово отказваше да приеме пректобюджета заради "пропуснати съществени нарушения".

Общинският съветник и председател на младежката структура на ДПС Мехмед Мехмед получи всеобщо одобрение след анкета на ДПС сред ветовчани. Зъболекарят с практика в град Глоджево попадна за втори път в кандидатдепутатската листа на ДПС за предсрочните парламентарни избори 2013-2014 г.

В новия Общински съвет на Ветово ДПС има най-голямо представителство с 40,86%, а МК "Бъдеще за всички" е с 31,14%. ГЕРБ получи 14,42%, МК "БСП и АБВ" - 7,79%, БДЦ - 2,78%, НФСБ - 1,79%, а ВМРО - 1,22%.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони