4,2 млн. цигари открити в склад

Предотвратени са щети за бюджета за 1 500 000 лева

Папиросите били скрити зад кашони с маратонки

Антимафиоти от ГДБОП и полицаи от СДВР разбиха склад за криене на нелегални цигари. При акция в базата били открити 4,2 милиона папироси без бандерол. Предотвратените щети за бюджета са за 1 500 000 лева, казаха от МВР.

До разкриването се стигнало, след като в ГДБОП била получена информация, че банда съхранява цигари в промишлената зона в столичния кв. „Дружба“. Така полицаите обградили района. Не след дълго спрели микробус, натъпкан с 700 000 къса цигари от две марки. Заловени били и двама мъже на 43 г. и на 64 г. Първият вече бил известен на МВР за разпространение на цигари без бандерол. Ченгетата щурмували и складовата база, която се използвала за съхранение на нелегалната стока. В нея имало автомобил, в който били натоварени 300 000 къса цигари без бандерол, които били подготвени за транспортиране до дилъри, които да ги продават. Шофьорът на колата бил задържан и у него бил открит ключ за катинар на контейнер. Там били намерени още 3 180 000 папироса. Имало и 87 кашона с маратонки. Така станало ясно, че контрабандата вероятно е внесена в България, скрита зад „тапа“ от легална стока. Край контейнера бил спипан 44-годишен мъж, който помагал за разтоварване на цигарите.

За едно денонощие в ареста са вкарани четирима мъже. Материалите по случая били докладвани на Софийската районна прокуратура. По-късно на трима от тях е удължено задържането. По случая е образувано досъдебно производство за държане на акцизни стоки без бандерол.

Акция и в „Столипиново“

Полицаи открили нелегални цигари и в пловдивския квартал „Столипиново“ при спецакция срещу незаконно разпространение на акцизни стоки. Служители на местното Шесто РУ внезапно проверили къща, към която имало и магазин. При обиска били намерени 15 600 къса цигари без бандерол. Като заподозрян е задържан 19-годишен младеж, който бил в магазина по това време. Срещу него е започнало бързо производство, казаха от МВР.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право